Bokskrivande Livet

LYCKA TILL MED RESTEN AV LIVET

7 maj 2020

Fyra dagar har gått sedan min bok packades upp på bokhyllor runt om i vårt avlånga land – både i butik och era hem. Det känns så märkligt att skriva det för trots att jag vetat att denna dag skulle komma känns det som… en dröm?

I söndags var jag så himla ledsen. Dagen innan releasen nös jag som en sämre pollenallergiker, och eftersom Corona härjar valde jag (givetvis) att ta det säkra före det osäkra. Nyhetsmorgon ställdes in, SVTs morgonstudio likaså… Lanseringsdagen som borde varit ett enda stort firande blev istället: en ledsen jag i mjukisbyxor på soffan.

Men så kom ni. Ni som följt mig ett tag, ni som förbeställt boken, som köat i butikerna. Ni som hittade mig genom Tyngre och Träningspodden. OCH VILKEN JÄKLA VÄNDNING ALLT TOG!

De senaste dagarna har ni så bjussigt skickat bilder på när ni gått och hämtat paketet, filmer på när ni packat upp boken med den orangefärgade titeln och kommentarer efter att ni börjat läsa innehållet. Ensamheten i min lilla lägenhet har bytts mot en gemenskap jag inte ens vågat drömma om – och det bara fortsätter komma in kommentarer och meddelanden!

Jag förstår att er värld inte kretsar kring den här boken, men min gör det. Just nu. Det här är kvittot på att det hårda slitet spelade roll för någon. Att det jag funderat på under flera år kan hjälpa någon som känner sig förvirrad eller vilsen just nu. Och det är hela grejen.

Du kanske också gillar:

7 kommentarer

 • Reply Sofia 7 maj 2020 at 20:21

  Från en som har följt dig i flera år vill jag bara säga:
  1. WOW! Så grymt bra jobbat att få till en färdig bok, det ska du vara stolt över.
  2. TACK för att du ihärdigt uppmärksammar detta viktiga ämne, det går inte att prata om för mycket. Jag själv är ändå någorlunda utbildad inom stress men det är mycket tack vare dig jag har fått större förståelse för vad det faktiskt innebär i praktiken, och att jag själv även har varit/är i riskzonen. Du gör skillnad!

  Jag ser fram emot att läsa boken!

 • Reply Fredirka 7 maj 2020 at 21:44

  Fick hem boken häromdagen och har försökt läsa i alla små pauser jag hittat under veckan! Är ledig imorgon och ser SÅ mycket fram emot att kunna sträckläsa den för det är allt jag velat göra sedan du sade att du skulle släppa den!

 • Reply emma 8 maj 2020 at 08:26

  Läääängtar tills jag får boken! Du är grym. Man kan faktiskt fira i efterhand tänker jag. Vi firar allihop när detta är över. <3

 • Reply Frida 8 maj 2020 at 08:45

  🎈🎉🎊🏅✨🍾🍭

 • Reply Sofia 11 maj 2020 at 13:32

  tycker det är så häftigt att flera tjejer på internet som jag sett upp till genom åren SKRIVER BÖCKER!!!!!!!!!!!!!!!! du och emma svensson är två st exempel.

  • Reply Isabel Boltenstern 13 maj 2020 at 12:24

   SÅ KUL! Såg att någon av bokhandlarna (om det var Bokus…?) hade satt ihop ett paket med Emmas bok och min som något komboerbjudande! Så roligt!

 • Reply Malin 17 maj 2020 at 08:09

  Hej. Såg dig på svt när du berättade om boken och med några ord prickade du in vad jag upplevt den senaste tiden. I mitt fall handlar det om familj..tyvärr. För första gången på många år tänkte jag köpa en bok, din, den senaste innan dess var Tjuven av Göran Tunström så det var länge sedan. En sak är klar, att pricka in det så bra utan att vara skolad i ämnet är suveränt! Japp, ska köpa boken! Tack för att du skrev den skriver jag på förhand och hoppas det går bra för dig framöver! vänliga hälsningar Malin

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.