månadslistor

MÅNADSLISTA: APRIL

30 april 2017

April har fullkomligt rusat förbi, och här kommer en månadslista som sammanfattar alla härligheter (och jävulskap) april hade att erbjuda!

Månadens höjdpunkt:

De senaste månaderna har jag längtat efter fasta rutiner och mer struktur, och precis så har det blivit i april! Träningen har äntligen kunnat hoppa upp några pinnhål i priolistan, och det har känts väldigt skönt. Annars kan det lätt bli ett måste att tvinga in något omotiverat träningspass på ett hotellrum, och har jag inte feeling blir det inte av. Och då blir jag lite besviken på mig själv och tänker, lite klassiskt, att ”från och med månad blir det struktur på grejorna”. Jag fick till och med sån enorm feeling att jag satte upp träningsmål för 2017 – och ett är redan avklarat!

En annan höjdpunkt ägde rum igår! Min fina vän Linn kom hem från Sri Lanka, där hon bor och driver surf- och yoga-retreat med sin kille Petter. Jag har inte träffat henne på mer än ett halvår, så gårdagen var den bästa på hela månaden! Middag med henne och Wenche vill jag ha minst en gång i månaden?

Månadens bottennapp:

Givetvis 7:e april och attentatet i Stockholm. Allt var så overkligt den dagen. På mer privat plan rankas nog känslan i ländryggen efter att jag lyfte hundra pannor från marken ganska högt… Ouchi-ao.

Månadens resa:

Alex och jag åkte upp till Umeå och hade en superlugn och mysig familehelg, och några dagar senare flög vi till min familj i Skåne. Här har vi hunnit med ett helt liv på fyra dagar, känns det som! Tre träningspass på Fabriken i Malmö (LIKE!) tillsammans med Wenche, trippla middagar i olika familje- och vänkonstellationer – plus golfträning med min bror och shopping på Väla. Superdagar som gått ihop tack vare sömn i sval källare plus powernaps och effortless sällskap!

Månadens köp:

Jag fick någon snilleblixt och la typ 4000 kronor på en hemma-laser-hårborttagnings-pistol..? Vet inte riktigt hur jag motiverade den ”investeringen” för mig själv, men lämnade tillbaka den utan att ens öppna förpackningen.

Månadens projekt:

Vi agerade jourhem åt whippetvalpen Loket från Hundar utan hem, och det var de mest spännande veckorna på länge. Jag var så nervös att jag höll på att kräkas när vi skulle hämta upp honom, och så ledsen att jag totalstädade hela lägenheten när han åkte. Ni kan läsa mer HÄR om ni vill.

Månadens stödbanan:
(något litet som hjälpt en genom vardagen)

Vi köpte hem mat från internet, med hemleverans och hela baletten, och VARFÖR har vi väntat så länge? Förstår ni fröjden i att slippa bära hem 16 liter cola zero, 5 kilo sötpotatis, 4 kilo yoghurt och ytterligare några kilo övrig mat? TACK HÖGRE MAKTER för denna tjänst.

Månadens Spotify-lista:

Märkligt nog har jag knappt lyssnat något alls på musik denna månad, så det är en sorglig skara låtar att presentera:

Månadens babe:

Världens bästa påskpresent var att brorsan kom upp till Stockholm och hälsade på. Har saknat honom extremt mycket, och vi fick ett par dagars kvalitetstid i lägenheten och på sommarstället. Jäkla drömperson, den där Alexander.

 

Månadens mest läsvärda:

♦ Jag gjorde en guide hur man odlar ekollon i vas som uppskattades: ”Att odla ekollon i vas”
♦ Nina Åkestam skrev en spot on briljant krönika i Metro: ”Det är så bekvämt när kvinnor stressar”

Det är hög tid att vi slutar prata om kvinnors stress som något personligt som går att lösa med lite positiv attityd och andnings­övningar.

Månadens bild:

Sista bilden på Loket innan han åkte till
sin adoptionsfamilj. Blir lite gråtig nu.

Månadens lärdom:

Efter det här grubbelinlägget skrev jag ner tre punkter till mig själv.

 1. Just de dagar du har dåligt med energi, är lättirriterad eller allmänt nere behöver du inte komma på meningen med livet. Inte de andra dagarna heller, men än mindre när du mår risigt.
 2. Sätt upp kortsiktiga mål och projekt, snarare än att försöka komma på EN sak du vill göra resten av livet.
 3. Istället för att grubbla i din ensamhet hjälper det alltid att ventilera med någon. Allt förstoras 500 % i ens eget huvud.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Wenche 1 maj 2017 at 22:03

  ❤️❤️❤️

 • Reply Frida 4 maj 2017 at 12:30

  Vart kommer dina randiga byxor ifrån?:)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.