månadslistor

MÅNADSLISTA: augusti

31 augusti 2017

Sommarmånaderna är tydligen förbi, och vi närmar oss höst. Det är således dags att gå igenom augusti via en återkommande månadslista! 

isabel-boltenstern-manadslista-augusti2017

Månadens höjdpunkt:

I början av månaden gjorde jag ett klipp om utbrändhet, rättare sagt hur det påverkar livet såhär tre år senare. Jag blev så himla glad när jag såg att flera bloggare, magasin och hemsidor länkade det och spred till fler som kanske mår bra av lite igenkänning. För er som missat kommer det en repris här:

PRENUMERERA PÅ MIN YOUTUBE-KANAL HÄR!

Månadens bottennapp:

Hösten känns som en mini-nyår: chans till nystart och produktivitet. Men den här perioden precis INNAN hösten, alltså sensommaren där vi fortfarande funderar på om det verkligen är lönt att ta ner tjocktröjorna från vinden, den är lurig. Det känns som att många projekt ligger i startgroparna, att man bara ska hugga i och ta för sig, men istället är man kvar i startblocken och får exakt inget gjort. Så är känslan, åtminstone. Så augustis ambivalens får representera bottennappet.

Månadens resa:

Säsongens första reportageinspelning ägde rum i Bremen, och det var så himla mysigt där! Göteborg möter Astrid Lindgrens värld, ungefär.

isabel-boltenstern-bremen2

Månadens köp:

Det kan ju inte undgått NÅGON att jag skaffat en bullet journal, och med tanke på att jag är så frälst att jag gjort TVÅ videos om ’et måste det klassas som månadens köp. Totalt gick väl block och pennor på ca 200-lappen (så sjukt att det faktiskt FINNS sådana nu) – alltså ett billigt nöje som håller ett bra tag. Såhär såg det ut när jag introducerade den för er:

Månadens projekt:

Jahapp, nu har jag ju bränt bullet journalen på förra kategorin, så vad ska klassas som månadens projekt? Jo! Jag har ju börjat knappa på det som i framtiden kanske ska bli en bok, och i slutet av månaden åkte jag på bokskrivarhelg. Även om vi pratar babysteps kändes det väldigt J.K. Rowling-aktigt.

Månadens stödbanan:
(något litet som hjälpt en genom vardagen)

Årliga Crossfit Games gick av stapeln och jag missade inte många sekunder av livesändningen. Det var så extremt skönt att stanna hemma, inne och framför en skärm – PLUS att inspireras – främst av min nyfunna idol Pia Gund.

Månadens Spotify-lista:

Hehe, det här var ju nästan pinsamt. Fram till i förrgår-ish hade jag bara två låtar i listan, så jag okynnes-slängde-in några Winnerbäck-klassiker för *hÖsTfEeLiNg*

Månadens babe:

isabel-boltenstern-sommar

Egentligen alltid, men lite extra den här månaden <3

Månadens snedsteg:

Ni vet när man suttit och pillat med ett tekniskt projekt i sjuhundraelva svåra år, och PRECIS ska trycka på spara? Man är redo att släcka ner för kvällen, men precis när sista kortkommandot kringla+s ska tryckas KRASCHAR PROGRAMMET? Och febrilt söker man reda på senaste auto-save-kopian för att inse att den skedde för 58 minuter sedan? Och att MYCKET HAR HÄNT på de där 58 minuterna? Då får man göra som jag här i veckan: skrika ett avgrundsvrål, korka upp en ny läsk och göra om det man precis gjort klart.

ATT. MAN. ALDRIG. LÄR. SIG.

Månadens mest läsvärda:

♦ På pricken känslan jag haft för att blogga senaste månaden: ”Oops I quit my editorial calendar
♦ Vill prova att laga det här: ”Krämig pasta med skogschampinjoner och grönkål

(Har tydligen inte läst så mycket den här månaden… Tips, någon?)

Månadens bild:

isabel-boltenstern-kick

Alex och jag tog bilen till den här fina allén, så jag passade på att hobby-akrobata mig.

Månadens lärdom:

Hur mycket man än kämpar och sliter märks det ibland knappt någon skillnad. Och sedan vilar man, tänker om och ändrar något litet i tekniken – så gör det all skillnad. Nu handlar detta förvisso om hur jag persade i clean and jerk här om dagen, men funkar fan för livet också.

LÄS MER:
MÅNADSLISTA – juli

MÅNADSLISTA – juni
MÅNADSLISTA – maj
MÅNADSLISTA – april
MÅNADSLISTA – mars
MÅNADSLISTA – februari
MÅNADSLISTA – januari

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.