månadslistor

MÅNADSLISTA: JANUARI

31 januari 2017

Eftersom jag är en listfanatiker av rang tänkte jag detta år sammanfatta mina månader. Här är den första!

isabel-boltenstern-månadslista-januari

Månadens höjdpunkt:

Självklart har handbolls-VM varit en YNNEST att få jobba med, och extra kul att mina inslag och liveintervjuer fick så mycket beröm. Det gjorde gott för lill-hjärtat! Tack vare underbara medarbetare och supertrevliga spelare och ledare blev det tre magnifika veckor i Frankrike.

Månadens bottennapp:

Att jag hade sådan JÄVULSK nyårsblues de första veckorna. Jag hade fått dille på att förnya, förbättra och  effektivisera mig själv och livet, och blev superstressad av exakt ingenting. Det tog två veckor innan jag insåg att jag inte behövde göra en årsplanering över alla blogginlägg som skulle skrivas, köra dubbla videobloggar varje vecka och samtidigt sända ett mästerskap. Tänk, att det ska vara så svårt att komma ihåg att man inte behöver göra allt nu nu nu.

Månadens resa:

Well, tre veckor i Paris, så klart!

Månadens köp:

När Alex och jag skulle åka hem från Malaga hittade jag en bedårande hundkudde som fick följa med oss hem. 10 euro kostade detta förträffliga mästerverk.

Månadens projekt:

Alla mina Parisinslag fick äntligen se dagens ljus och TACK för att ni gillade de! Utan tvekan de roligaste tv-klippen jag någonsin fått se till att skapa. Alla finns inte uppe på YouTube än, men här kommer nio avsnitt på löpande band! Har du tjugo minuter att ödsla på lite allmänbildning om Frankrike, Paris och… populärkultur? Be my guest och tryck play! Personliga favoriterna är ”franska revolutionen” och ”Triumfbågen…”.

Månadens stödbanan:
(något litet som hjälpt en genom vardagen)

Att jobba non-stop och omringas av människor i 19 dagar tar på krafterna, så det var GULD att kunna ta en varmdusch, asa på sig en morgonrock och beställa upp roomservice när nöden krävde det. Vansinnigt viktigt extraliv för mig.

Månadens Spotify-lista:

Sedan juli 2011 har jag gjort månadslistor på Spotify, och såhär såg januari ’17 ut. En salig röra, men HÄR kan ni lyssna på den, om ni vill.

Månadens babe:

När det vankas mästerskap ber jag alltid om att få jobba med Niklas, som också går under smeknamnet Surfarn. Han är så jäkla rolig att umgås med, snällare än exakt alla i världen och en sann do-er. Så fort något strular löser han det med ett leende, och dessutom är han foto- och redigeringsgud. Januaris bästa människa!

Månadens snedsteg:

I början av januari fick jag låna mina föräldrars nya bild och fick som tydlig instruktion av min mamma att hålla mig undan höga trottoarkanter. Fälgarna stack nämligen ut lite dumt utanför däcket eftersom någon designermänniska bestämt att det var en god idé. Det första (och sista) jag gjorde var att kvadda fälgen på högra bakdäcket när jag skulle köra in i ett trångt parkeringshus, och därefter hulkgrät jag i typ tre timmar.

Månadens mest läsvärda:

 1. Den mest underhållande bloggen i Sverige: TRAMSFRANS! Skrattar högt åt varje inlägg. En varning är dock på sin plats: läs inte kommentarsfältet, det är till 90% fyllt av personer som aldrig läst ett skämt förr.
 2. Kanske den mest frigörande intervjun någonsin: om att följa hjärtat á la Kim Ekdahl du Rietz.
 3. Lina Thomsgårds bok ”En annan historia” vill jag så gärna läsa! 51 personporträtt som borde vara med i varenda historiebok, men som av olika skäl lämnats utanför (hint: oftast pga kvinnor). När jag tänker tillbaka på skolgången minns jag bara att man pratade om Lucy och Maria Antoinette…? Ska klicka hem på stört.

Månadens bild:

*kände mig snygg i spanien*

Månadens lärdom:

En powernap löser det mesta.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 31 januari 2017 at 11:12

  Tack för en fin lista! Underbar kudde, så ful så att den blir klockrent rätt <3

 • Reply Malin 1 februari 2017 at 15:26

  Ja! Fler listor åt folket. Jag ser fram emot de här månadssammanfattningarna under 2017.

 • Reply Madelene 1 februari 2017 at 16:25

  Månadens projekt – helt fantastiska och roliga inslag, tack för att du spred glädje och lyste upp januari lite grann! Och kul att du delar med dig av din Spotifylista, det är alltid kul att hitta ny musik :)

 • Reply Sofia 2 februari 2017 at 22:25

  ÄLSKAR också hundkuddar (allt med hundar egentligen) och Tramsfrans plus att jag tycker att du är hysteriskt rolig. Tror vi hade kommit bra överens. Jag är nog dock inte lika rolig som du men anyway, väldigt roligt att du bloggar igen!

  • Reply Isabel Boltenstern 3 februari 2017 at 20:32

   Äsch, nu tror jag mest du är självkritisk. Är övertygad om att du är superrolig!

 • Reply årstidslistan: vinter | 22 mars 2017 at 07:27

  […] inspiration från Isabel, som i år sammanfattar varje månad på sin blogg, har jag i år tänkt sammanfatta varje årstid, med en lista, här […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.