månadslistor

MÅNADSLISTA: MAJ

31 maj 2017

Maj är slut, och det känns som igår jag skrev april-listan? Where did this month go?! Låt oss titta tillbaka genom en månadslista!

isabel-boltenstern-maj2017*PS innan vi börjar – HUR fin bakgrund till min grafik?*

Månadens höjdpunkt:

Den stora höjdpunkten är att sommaren äntligen kommit. Denna vintern har varit den segaste jag kan minnas, så att man äntligen kan kliva ut på balkongen eller gå ut i t-shirt är det bästa med månaden. Tillsammans med att träningen gått bra, jobbet har bjudit på spännande uppdrag och kompishänget har varit på topp!

Månadens bottennapp:

För en vecka sedan sände vi Europa League-finalen, och min roll som arenareporter slutade på ett jäkligt tråkigt sätt. De flesta har redan sett och läst på Twitter eller diverse tidningar, men för er som behöver en recap finns det att läsa HÄR.

Efter mina tweets tog Twitter fyr, och diskussionerna tog aldrig slut. 95 % bestod av supervettiga kommentarer från folk som tyckte beteendet var förkastligt, medan 5 % fokuserade på helt fel saker: hudfärg, etnicitet, skylla på eventuell fylla eller påpeka ”inte alla män”. Och nej, vi vet det. Vi har kommit längre i debatten än så. När jag samlat ork ska jag skriva mer om det här.

MEN SÅG NI IGÅR DÅ?! Tydligen var det snarlika scener i Frankrike, när tennisspelaren Maxime Hamou med tvång kysste reportern Maly Thomas på halsen. Hur han håller fast henne, trots att hon försöker vrida sig ur hans grepp. Hur studiokollegorna tycker det är ROLIGT – applåderar och skrattar. De har första parkett till ett övergrepp och reagerar SÅDÄR?! Vedervärdigt!

Månadens resa:

Jobbresan till Kreta går inte av för hackor! Tillsammans med Svenska Olympiska Kommittén åkte vi på förberedande OS-läger – träning, föreläsningar, fotograferingar, ackrediteringsfix OCH… greenscreenintervjuer! Den sistnämnda punkten var mitt ansvar, och med löpande-band-tekniken gjorde jag 108 OS-intervjuer på fem dagar. PLUS att vi gjorde så kallade ”uppvändningar” som används till grafikskyltar.

Det var så otroligt kul att 1) höra allas spännande historier, 2) lära sig mer om sporter som skeleton, slopestyle och shorttrack och 3) äntligen komma igång med OS och känna att det börjar närma sig! Bonus att jobba på ställe med 35 grader, gratis iskaffe och eftermiddagar vid en pool. EJ PROBLEM.

isabel-boltenstern-os-kreta-8

Månadens köp:

HAHA, ni vet när jag hade min vecka utan svarta jeans? Jag tror knappt jag ens använt svarta jeans sedan dess! Mitt lilla projekt landade i att jag istället ÄLSKAR fladdriga byxor, och månadens köp är de här randiga från Åhléns som supermånga frågat efter:

isabel-boltenstern-en-bild-i-timmen-18

Månadens projekt:

Den här månaden fick jag för mig att byta redigeringsprogram – out of the blue. Så typiskt mig att komma på sådana här projekt när jag har lite tid över… Med fast beslutsamhet kastade jag Final Cut Pro X i papperskorgen, och gav mig f*n på att lära mig det lite röriga Premiere Pro CC istället.

Det första jag gjorde var att klippa ihop den efterlängtade sommarfilmen 2016! OCH JAG BLEV SÅ NÖJD?! Har ni några minuter över kan ni få er en rejäl dos sommarexcitement här:

Månadens stödbanan:
(något litet som hjälpt en genom vardagen)

HÖGRE MAKTER, PRISA ALLA MÄNNISKOR SOM GÖR REDIGERINGS-TUTORIALS PÅ YOUTUBE <3 <3 <3

Månadens Spotify-lista:

Var så goda för lite sweet, sweet tunes i superrörig blandkategori:

Månadens babe:

Det finns inte ord nog i SAOL för att beskriva min enorma kärlek för Api. Hennes sprudlande energi, underbara skratt och magnifika råd när allt går åt fanders. Hon är den perfekta balansen mellan helt galen och betryggande smart. Är så extremt tacksam för att ha henne i mitt lilla liv! PUSS!

isabel-boltenstern-traning

Månadens snedsteg:

Igår plockade jag ur min tandställning på flyget för att dricka kaffe, som så många gånger förr. Lade jag den i sitt koboltblå fodral som inte kan misstas för skräp? NEJ, jag knycklade ihop den genomskinliga tandställningen i en brun servett. Och tappade ut den ur fickan. Och glömde kvar på plats 16B.

Och när man väl gått av ett flygplan är det mot alla världens flygplatsregler att gå ombord igen, så jag fick vänta 25 minuter på att någon kunde få kontakt med besättningen ombord, men då hade planet redan städats.

”But maybe someone left it at the lost and found desk?”

Ja, kanske om jag hade lagt skenorna i DET MEDFÖLJANDE KOBOLTBLÅ FODRALET… Men nu gjorde jag inte det. Så nu är jag av med skenorna för vecka 22 och får direkt gå på vecka 23, vilket vanställer hela truten.

Månadens mest läsvärda:

♦ Kan läsa Lady Dahmer oavbrutet i timmar: ”Tjejer är inte alls elaka”
♦ Casey Niestat om kreativitet: ”DO WHAT YOU CAN’T”
♦ Mina tips till anhöriga/vänner/kolleger till personer som blivit utbrända: ”Tips till anhöriga”
♦ Det här inlägget hos Elin fick mig att vilja klippa mig: ”Enkla frisyrer att bära i vardagen”

Månadens bild:

isabel-boltenstern-grillning-00516+

Årets första grillning med Ida
och Robin – superljus!

Månadens lärdom:

Lägg inte energi på att försöka förklara saker för de som inte vill förstå – you do you.

LÄS MER:
MÅNADSLISTA – april
MÅNADSLISTA – mars
MÅNADSLISTA – februari
MÅNADSLISTA – januari

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Astrid 31 maj 2017 at 16:38

  Härlig lista! Alltid kul att bli tipsad om mer läsning :)

 • Reply anzellan 2 juni 2017 at 08:26

  Åhh min värsta skräck att skenan ska gå sönder eller att jag ska tappa bort den :) är alltid extra försiktig första fem dagarna för känner att sen är det väl mer ok att byta till nästa om nåt skulle hända med den :) hoppas det gick bra att gå på nästa skena.

  • Reply Isabel Boltenstern 7 juni 2017 at 22:58

   Jag brukar alltid spara föregående skena ifall jag skulle tappa bort en, men tänkte (med bara tre veckor kvar) att ”jag aldrig tappat bort någon hittills, så varför skulle jag göra det nu”? GAAH! Ärkesopa en är. Men det var inga problem att ta nästa, faktiskt. Småspänning första timmen, sedan nemas problemas :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.