månadslistor

MÅNADSLISTA: oktober

31 oktober 2017

Det har blivit dags att sammanfatta oktober månad! Det känns som att jag precis fyllde i septembers lista, men nu har det bevisligen gått 31 nya dagar?!

isabel-boltenstern-oktober2017

Månadens höjdpunkt:

För två år sedan skrev jag in en klausul i mitt jobbkontrakt att OM möjligheten att blogga på ELLE skulle ges skulle det inte råda någon tvivel. Då skulle jag få göra det. Sedan dess har jag gått och hoppats att någon på ELLE skulle hitta min blogg, ringa mig och KRÄVA att min blogg skulle flyttas över till deras portal. Det hände inte. Ingen ringde, mailade eller skrev brev. Istället trotsade jag alla jävla oroskänslor, mindervärdeskomplex och tvivel – jag komponerade ett mail och bad om ett möte. Ett möte ledde till en sushilunch och sedan ett kontraktsförslag och nu läser ni mina ord på just ELLE! En stor bock framför ett av mina livsmål!

Månadens bottennapp:

De senaste (ungefär) tio dagarna har jag levt i en superdränerande #metoo-bubbla. Inte nog med att man ältat sina egna upplevelser och dragit liv i saker man ansträngt sig för att begrava, det är dessutom så FRUKTANSVÄRT att läsa andras historier. Skolungdomarna i Umeå, folk som blivit antastade inom vården och ignorans från företagsledningar… När vi säger att pojkar och flickor har lika möjligheter är det en jäkla myt – bevisligen måste kvinnor lägga energi på händelser och beteenden som många män aldrig ens reflekterat över.

womenneedmoresleepthanmenbildcred.

Månadens resa:

Svampplockarweekend!

isabel-boltenstern-plocka-svamp-2253+

Månadens köp:

Jag älskar ju teknik och har så länge gått och funderat på Prylen Som Underlättar Mitt Liv™. Kanske något som får alla sladdar att ersättas av EN universalsladd? Eller en portabel laddare som själv inte måste laddas? Eller en hårddisk som per automatik datumsorterar och taggar bilder så man lätt hittar de? Ingen av de där prylarna finns ju än, och därför har jag hela tiden tänkt att det varit onödigt att köpa något nytt.

Men nu har jag trånat efter en stationär dator i över ett halvår. Jag har varit småsnål mot mig själv och tänkt att det är så onödiga pengar att lägga ut, men nu när jag sitter och knappar på min nya dator känner jag den materiella lyckans vingslag. DET ÄR FANTASTISKT! Det laggar inte, jag behöver inte starta om program som kraschar precis innan jag hunnit spara, och skärmen är så stor att den rymmer alla fönster i mitt redigeringsprogram. Jag känner en TILLFREDSSTÄLLELSE!

isabel-boltenstern-dator

Månadens projekt:

Förutom att mitt projekt att inte köpa kläder på 40 dagar vätte över på oktober månad har nog det enda projektet varit att därefter fylla på med höstkläder. Ni får se i veckan!

Månadens stödbanan:
(något litet som hjälpt en genom vardagen)

Nu kommer ni tro att jag tappat fattningen totalt, men jag har fått en ny fäbless för majskakor. Ni hörde rätt. Mina personliga (osponsrade) favoriter är gräddfil och lök från Friggs. Och varför är dessa godare än de klassiska riskakorna, kanske ni undrar? De är krispigare, hårdare och har SÅ mycket mer smak. Det är som sista smulorna i chipspåsen, ni vet. Där all krydda samlats. Fast på VARJE majskaka? Orimligt bra. Måste nog göra en video om de någon dag. Sänker ett paket om dagen till mellis.

Månadens Spotify-lista:

Den här månaden har jag skrapat ihop 13 spretiga låtar med allt från en arg Maxida Märak till orgelinspirerad Sigur Rós-version av en Game of Thrones-låt!

Månadens snedsteg:

Igår gjorde jag intervjuer med alpina landslaget, och efter att ha intervjuat halva dagen var jag ganska trött i skallen. Sista intervjuerna för dagen var med Mattias Hargin och Frida Hansdotter, och när jag skakade hand med dem hälsade jag dessutom på en man från förbundet som ingick i samma sällskap. Han sa ”hehe, ja vi har ju faktiskt hälsat tidigare” varpå jag ställde mig med hoprynkade ögonbryn och svarade: ”ja, visst var du med på Kreta i våras?”. Medan jag höll kvar hans hand sa han: ”nja, vi hälsade precis här för fem timmar sedan”. Ridå.

En sådan situation går bara inte att rädda – man får bara erkänna att man är en jubelidiot som vill sjunka genom jorden…

Månadens mest läsvärda:

♦ ÄLSKAR Jia Jiangs TED-talk 100 days of rejection.

♦ Sportbladets intervju med Jesper Fundberg och Peter Svensson om sexism inom fotbollsförbundet. Så extremt många slagkraftiga citat!

Månadens bild:

isabel-boltenstern-arets-influencer2

Alexander och jag på Stora Influencerpristet!

Månadens lärdom:

Det jag twittrade ut häromveckan när vi talade om #metoo:

isabel-boltenstern-ledarskap

LÄS MER:

MÅNADSLISTA – september
MÅNADSLISTA – augusti
MÅNADSLISTA – juli
MÅNADSLISTA – juni
MÅNADSLISTA – maj
MÅNADSLISTA – april
MÅNADSLISTA – mars
MÅNADSLISTA – februari
MÅNADSLISTA – januari

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sofia 31 oktober 2017 at 21:07

    Majskakor är ju verkligen det bästa! Mina favoriter är tunna från Garant med färskost och örtsalt som topping, så gott!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.