Livet

måndagsmys med MR-röntgen

19 december 2016

idag ska jag MR-röntga min ländrygg som strulat ett bra tag. heter det MR-röntgen? jag tänker nämligen att MR står för magnetröntgen, och då skriver jag ju magnetröntgen-röntgen hela tiden i det här inlägget. livsfrågor som dessa borde jag givetvis googla själv utan att blotta min okunnighet men JAG ORKAR INTE. så svar efterlyses. extra roligt är det om man tänker det som en äldre tysk herre med skruvmustasch, Mr. Röntgen.

jaja.

åter till min ländrygg, som gör ont exakt hela tiden. under ett år har jag haft lite småstrul med den, men sedan i somras har det varit kaos. dels gör det ont i själva ländisen, men också att det strålar ner i baksidorna hela vägen ner till knäet. det gör ont när jag ligger ner, det gör ont när jag står upp men VÄRST när jag sitter. så då har man inte allt för många alternativ kvar, mer än att stå på händer (som varit min räddning, no joke). naprapat-robin har fixat det värsta inför mina långflygningar, men efter någon vecka är det tillbaka igen, så idag ska vi gå till botten med det här problemet.

wish me luck!

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Magda 19 december 2016 at 10:01

  Exakt samma problem här! Ska bli spännande att se hur det går! Med vänlig hälsning, 91:a som också gymnastiserat lite för mycket för ryggens bästa

  • Reply Isabel Boltenstern 20 december 2016 at 10:38

   Oh nooo! Har du kollat upp det själv någon gång? Eller hur självmedicinerar du? haha.

  • Reply Maja 30 december 2016 at 10:54

   En till 91:a som crossfittade lite för hårt våren 2015, diskbråck i L5-S1 efter MR… hoppas allt går bra!

 • Reply Mikaela 19 december 2016 at 16:22

  För att reda ut begreppen.
  MRI= Magnetic Resonance Imaging! Folk kallar det för magnetröntgen stup i kvarten fastän röntgen som avbildningsmetod förutsätter, well, röntgenstrålar. MRI använder inga såna.
  Slut på fun fact. LYCKA TILL!!

  • Reply Isabel Boltenstern 20 december 2016 at 10:36

   Du är en STJÄRNA! Bästa förklaringen levererad rakt i kommentarsfältet. Säger som Rihanna: where have you been all my life?

 • Reply Therese 19 december 2016 at 17:33

  Min sambo undrar om du har testat att stretcha ”Psoas major” (med boll)? Han hade exakt samma problem och fick det tipset efter ett besök hos en osteopat. Man ska tydligen dock vara försiktig med att stretcha den muskeln om man är svag, men det kan kanske vara värt att koll upp om du inte redan gjort det :)

  • Reply Isabel Boltenstern 20 december 2016 at 10:35

   Älskar hjälpen, supertack! Och ja, mina höftböjare är ju stela som fiolsträngar, men stretchar PLUS rullar PLUS får en naprapatnäve där med jämna mellanrum. Äcklig känsla som fasen… Supertack för hjälpen, ska läsa mer om det!

 • Reply Henric 27 december 2016 at 20:06

  Låter som diskbråck. Ischiasnerven är involverad när det kör ner i benen. Du behöver träna upp bålen. Gå till en sjukgymnast och få ett program. Sedan försiktig med gymträning. Bara promenader.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.