Utbrändhet Video

MIN DAGBOK SOM UTBRÄND

3 april 2017

Dagens video är jäkligt känslosam för mig. Jag rotade fram min gamla dagbok från när jag blev sjukskriven för utmattningsdepression, och trots att jag läst orden flera gånger var det plågsamt att läsa de högt.

För trots att jag hade fått en diagnos, så förstod jag inte innebörden. Hjärnan var fortfarande kvar i tänket att en lugn helg var det enda jag behövde, att en quickfix hade gjort susen. Det är plågsamt att läsa hur det enda som cirkulerade i min skalle var att komma tillbaka till jobbet.

Här kommer ett klipp jag hoppas kan hjälpa många att förstå, reagera och agera. Puss och kärlek.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Emma 3 april 2017 at 20:40

  Det här var känslosamt, tårarna bara rinner. För mig är det ett år sedan jag blev sjukskriven och även fast jag helt klart kan se hur jag hamnade här så är det fortfarande svårt att förstå hur jag kan vara så förändrad, så svag, så sjuk. På något sätt sörjer jag mig själv, jag är borta. I framtiden kommer ett nytt bättre jag att finnas men här emellan är det så tyst och det känns som att tiden står stilla. Tusen tack för att du delar med dig! Du är en inspirationskälla och påminner mig om att det blir bättre. <3

 • Reply Johanna 3 april 2017 at 20:45

  Tack för att du är så modig och delar med dig! Du förtjänar fan ett pris för att du lyfter frågan om utmattningssymptom/depression på ett så ärligt sätt. En ”vän” sa en gång att jag fick skylla mig själv om jag blev utbränd för att jag är som jag är. Önskar att jag hade haft dina videobloggar på temat då i bakhuvudet så jag förrätt att det inte riktigt var helt sant.

 • Reply Anki 3 april 2017 at 21:23

  Ramlade på detta inlägg idag. Tack! Drabbades av utbrändhet för flera år sedan och har länge brottats med varför jag inte själv lyckades söka hjälp tidigare och varför jag känt mig bitter över att ingen i min närhet stampade in och sa stopp. Det kändes skönt att höra dina ord ❤

 • Reply Louise 4 april 2017 at 08:07

  Du har så rätt i att det faktiskt inte är så lätt att säga ifrån och berätta för sin chef att man mår dåligt.
  Ibland förstår man ju det inte ens själv? Min utmattning kröp sakta med säkert fram under väldigt lång tid.
  2009 började det och 2015 kraschade jag. Men jag förstod ju inte det själv, HUR skulle jag då kunna säga ifrån?
  Citatet (som troligtvis är skrivet med skämtsam ton som mycket av stress och ångest ofta är tyvärr)
  ”Stannar hemma från jobbet pga ångest – får ångest över att stanna hemma”
  Det är i alla fall min utmattning i ett nötskal. Jag mådde dåligt, stannade hemma och sen skämdes jag och gav mig själv dåligt samvete och ångest (plus det jag redan fick från mina lärare och mina chefer) över att jag blev en belastning för mina kollegor.
  Fyfan, önskar ibland att jag kunde gå tillbaka i tiden och skaka lite vett i mig själv..
  Men tidsmaskin har jag ingen så här och nu försöker jag vara snällare mot mig själv.
  Hälsan först!

 • Reply Josefin 4 april 2017 at 11:10

  Jag hittade till din blogg/youtubekanal i samband med att jag blev sjukskriven i höstas och jag måste bara säga att det har hjälpt mig så otroligt mycket i min resa med mitt eget mående. Så från djupet av mitt hjärta: tack!!

 • Reply Pernilla 5 april 2017 at 07:35

  Du är så stark! ❤️

 • Reply PERNILLA 5 april 2017 at 19:29

  Åååå vad jag känner igen mig. Jag är inne på min 7e månad som sjukskriven & av de 7 månaderna har jag de sista 2 månaderna jobbat 50% & nu har jag ett bakslag… Å din video… den gav mig en glasklar bild av hur illa det är…
  Nu ska jag samla ihop mig & göra en egen plan för hur jag ska komma tillbaka.

  Tack för att du delar med dig så öppenhjärtligt.
  Tack för inspirationen.
  Kram

 • Reply Anna 21 augusti 2017 at 11:44

  Tack för detta! Har gått genom samma sak, betyder mycket!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.