Q&A

”Min dagliga rutin”

3 januari 2020

För några år sedan blev det en trend på YouTube att visa upp sin morgonrutin – hur en väckarklocka ringer, man stiger upp, tvättar ansiktet, smörjer inte sig med åtta olika krämer, dricker varmt vatten med citron, går på en powerwalk, bäddar sängen, dricker smoothie osv osv osv i all evighet. Man menade att detta gav en perfekt start för en produktiv dag. I skrivande stund har en videogoogling på ”my morning routine” 21,6 miljoner (!!!) träffar. Som ni hör på min ton är jag inte helt överförtjust i fenomenet. Låt mig förklara varför.

Om det är något vi har gott om, så är det olika krav och måsten. Vi behöver inte fler. Att sätta upp en checklista med 15 punkter som ska avverkas innan klockan slagit 08:00 är inte bara slöseri med tid, det skapar också ytterligare stress. Fler måsten. Mer som behöver göras. Jag tycker snarare befrielsen ligger i raka motsatsen, att inse att livet funkar precis lika bra utan att syra ansiktet och dricka sellerijuice.

Med det sagt får alla göra som de vill. Om du hittat något som funkar för dig – kör i vind! Men att fästa trygghet vid en påhittad rutin som mest tynger när man inte hinner med kanske gör mer skada än nytta? Bara en tanke! Min morgonrutin ser ut såhär: jag vaknar, klär på mig, äter frukost och borstar tänderna. Det funkar strålande.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.