Utbrändhet

Min föreläsning om utmattning

20 juli 2018

I onsdags var det dags för mig att föreläsa under tennisveckan i Båstad! GANT kontaktade mig och undrade om jag hade lust att prata om utmattning i deras föreläsningsserie Gant Talks, och givetvis tackade jag ja. Ett utmärkt tillfälle att få sprida tankar om utbrändhet, testa nytt material jag skrivit till boken – och att få känna på den där förlamande nervositeten igen.

isabel-boltenstern-forelasning-utmattning

08.00 brukar jag vanligtvis sova, men denna dag harklade jag mig i en mikrofon och drog mina spaningar. ”Konsten att säga nej” är en del i föreläsningen som jag konkretiserade ner på papper och sedan matade in i huvudet. Ni som har en stresspåverkad hjärna vet hur svårt det kan vara att minnas saker, och det är roten till min nervositet dagen innan: TÄNK SÅ GLÖMMER JAG ALLT. Men det gjorde jag inte.

isabel-boltenstern-forelasning-utmattning

5 minuter innan vi skulle börja var jag mycket nervös, och försökte avleda mig på samma sätt som alltid: genom att fixa lite. Vek till en servett och la under ett av stolsbenen för att undvika vickande. Hämtade en liten smoothie. Minns nu att jag skrivit ett blogginlägg om hur man hanterar nervositet, där jag bland annat nämner varför det blir nervöst. För att det betyder något för en. Och precis så var det inför föreläsningen.

isabel-boltenstern-forelasning-utmattning

isabel-boltenstern-forelasning-utmattning

Publiken var så himla varm, och jag fullkomligt älskar när man ser folk titta på sin sätesgranne och nicka med av igenkänning! Extra stort tack till alla som skrattade på rätt ställe, och ni som kom fram efteråt. Och ni, paret på första raden som bilat från Lomma klockan 06.00 för att komma och lyssna! Blir helt rörd.

isabel-boltenstern-forelasning-utmattning

Efteråt var jag, precis som efter sändningar, helt lyrisk. Det är en magisk känsla när nervositet släpper och övergår i invärtes eufori! Blev dessutom så glad att tjejerna från GANT direkt sprang fram och sa att vi borde göra fler föreläsningar ihop!!!!, vilket känns som ett gott betyg!

isabel-boltenstern-forelasning-utmattning

Stort tack till GANT som tog in min föreläsning, och ännu större tack till alla er som kom och lyssnade! Vill ni att jag kommer och föreläser för ert företag, er skola eller organisation? Maila mig på isabel.boltenstern@gmail.com!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply emma | www.emmae.se 20 juli 2018 at 13:43

  Du är grym! Längtar tills jag får gå på en av dina föreläsningar :)

 • Reply Elinor Alderbro 20 juli 2018 at 17:46

  I våras började jag närma mig en vägg som var lite läskig, hade en kropp som fullkomligt krashade och jag visste inte riktigt hur jag skulle klara av enkla vardagsgrejer. Allting som jag kämpat för var påväg att hända men jag såg absolut ingen mening i något. Började googla på utbrändhet och prestation och dina youtubeklipp dök upp. Jag sökte hjälp hos vårdcentral, fick börja träffa en psykolog och har spenderat sommaren till att ta det lilla lugna och läka. Dina klipp gav mig perspektiv om att man kan förändra mönster, så viktigt det du håller på med. Jag börjar tycka att saker känns roligt igen, något som kändes omöjligt för några månader sedan. Ser fram emot att få höra dig prata någon gång, keep up the good work.

 • Reply disqus_BgOmacg3Vr 25 juli 2018 at 08:52

  Svinbra att du gör någonting positivt utav en sådan negativ upplevelse!
  Informera, agera och sprid. Nyckeln till förändring.
  Superbra, fortsätt så!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.