Livet

Mina mål med golfen

3 april 2019

isabel-boltenstern-golf

Ett givet vårtecken är att behöva kolla i databasen för att minnas sitt handicap, och tydligen har jag 17,8. Förra året spelade jag ynka 10 rundor, vilket leder mig in på frågan vilka mål jag har för kommande säsong.

I januari gjorde jag ett blogginlägg vid namn ”mina träningsmål 2019”, och där tog jag mig en tankeställare: vad är det egentligen jag gillar med golf? Jo, det är är att strosa runt i naturen, umgås med härliga människor och att fika efter nionde hålet. Om jag har 20 eller 10 i handicap känns så himla oväsentligt.

Tidigare handlade det om prestation på ett sätt som gjorde att jag blev fly förbannad vid minsta misstag, och därför blev golfen per automatik tråkigare. Jag glömde titta på träden – jag hade fullt upp med att stirra mig blind i scorekortet. Därför jag har inga handicapbaserade mål i år. Det är inte kul att känna sig sopig, helt enkelt.

Det enda målet jag har med golfen i år är att spela 20 rundor – att verkligen ta mig tiden eftersom jag vet att det gör mig gott och är förbaskat roligt. Andra saker som jag tänkt på:

  • Att anordna en golftävling för mina vänner runt min födelsedag
  • Att det hade varit så roligt om fler tjejer spelade golf?!
  • Att jag behöver 1) bosätta mig i Skåne eller 2) skaffa en bil för att få till golfandet mer regelbundet
  • Att det inte hade skadat om jag puttränade lite oftare, hehe
  • Att det ska bli jäkligt spännande att skola in valp-Ingrid att gå med på golfbanan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.