Projekt

Mina nyårslöften 2017 och 2018

27 december 2017

Med tanke på senaste videoklippet tänkte jag redovisa hur det gick med mina nyårslöften från 2017! Jag samlade ju på mig en hel drös under årets gång, och såhär i retroperspektiv tog jag mig vatten över huvudet big time. Låt oss se var det höll, och var det sprack!

NYÅRSLÖFTEN 2017

HA ETT ÅTERKOMMANDE MÅNADSSEGMENT PÅ BLOGGEN – det första målet höll jag! Dels för att det inte var over-the-top-ansträngande, men också för att det blev lite mysigt att varje månad sammanfatta hur livet sett ut. Månadslistorna hittar ni här!

BRYTA UPP I HANDSTÅENDE – nu har jag haft detta som nyårslöfte i två år utan att lägga manken till, så bevisligen hänger inte min existens på om jag kan bryta upp i handstående eller inte. Detta var nog det närmsta jag kom:

isabel-boltenstern-bryta-upp2*acceptans*

 BJUDA HEM NÅGON PÅ MIDDAG EN GÅNG I MÅNADEN – trots att våra grannar Ida och Robin stått för 90% av dessa besök kan jag bocka för detta uppdrag! Middag har lagats, trevlighet har hafts och livet har blivit härligare!

GÅ TILL EN HUDTERAPEUT – jag gjorde det i början på året, så check. Dessvärre kvarstod ju problemen (och ledde fram till det här inlägget om en kaosig hy) vilket borde lett till att jag sökte mer hjälp, men… En är ju bara människa. Det får bli 2018, det.

BÖRJA SKRIVA EN BOK – trots att det inte är allt för många stavelser som skrivits så ÄR JAG IGÅNG! Dessutom har jag uppdaterat min skrivstation och har nu den här rackaren att knacka ner mina hieroglyfer på:

isabel-boltenstern-dator

TRÄNINGSMÅL 2017

Jaha, ni kanske trodde att det räckte med mål där? Nej nej, tydligen skulle jag ösa på med träningsmål också. Kul i början, men meningslöst såhär i efterhand. Nåväl, hur gick det då?

CLEAN AND JERK / 65 kilo – i clean har jag tagit 65 kilo, men när det ska överstötas vågar jag inte riktigt. Jag fegar ur. Där har jag ”bara” mäktat med 60 kilo, men sedan kan jag inte påstå att jag provat mer än en gång.

SNATCH / 45 kilo – det här målet klarade jag! Och blev så glad! På förhand beskrev jag det som ”det minst rimliga målet”, men med facit i hand gick det lättast. Extra härligt på bästa Crossfit Solid med några av Sveriges mäktigaste Crossfit-quinnor som ivriga påhejare:

10 PULLUPS – kan vi först och främst adressera min enorma hybris när jag trodde att jag skulle klara TIO pullups? Tio är inte bara många, det är JÄTTEMÅNGA. Jag kan fortfarande bara tre, precis som i början på året, och eftersom jag är så dålig tycker jag det är tråkigt att träna på. Och när något är tråkigt har jag en tendens att skita i det, och därför kan jag fortfarande bara tre. På en bra dag.

MARKLYFT / 100 kilo – med hetsen av mina vänner drog jag 100 kilo i marklyft, men låg sedan i smärtor eftersom musklerna i ländryggen krampade ihop något enormt. You win some, you lose some.

ISABEL-boltenstern-nyarsmal2018

NYÅRSMÅL 2018

Och nu, till årets mål jag ska ta mig ann. Även om det är färre mål har de större betydelse och kommer nog påverka vardagen mer än de ovan. Just därför är det nog bra att antalet hölls ner en aning.

SKRIVA EN BOK – boken jag påbörjade 2017 ska jag förhoppningsvis sätta sista punkt på. Längtar så otroligt mycket efter att förkovra mig i det här projektet efter februari!

GENOMFÖRA ETT OS OCH KÄNNA MIG NÖJD MED MIN INSATS – det må vara ett luddigt och svårmätt mål, men samtidigt vet jag vilka steg jag måste planera för att kunna sänka axlarna när det väl vankas livesändning. Jag har ännu inte riktigt berättat vad mina arbetsuppgifter är, och för att vara ärlig beror detta på att vi så sent om för en vecka sedan kastade om arbetsuppgifterna. När allt är spikat och chefen gett klartecken ska jag göra ett inlägg om det!

MER PÅ ÄMNET:
✖️ 5 stressfria nyårslöften
✖️ nyårslöften – motivation eller stress?

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Susanne 29 december 2017 at 11:08

  Spännande att få åka till OS :) Lycka till!

 • Reply Jennie 1 januari 2018 at 20:24

  Kan inte låta bli att skratta igenkännande åt din lista. Själv skulle jag klara fem pullups var tanken. Fem liksom, tänkte jag: Hur svårt kan det vara?! Sen är det ju det där med att träna saker som man verkligen suger på. Jag hänger liksom bara där och min kropp väger plötsligt bly och jag kan för allt i världen inte förstå hur jag ska kunna reppa (jag som i hybris tycker att jag borde ha den optimala fysiken för just pullups). Har åtminstone sprattlat mig upp fem gånger, men låter målet stå kvar även nästa år.

  Snor din punkt om att bjuda hem folk på middag och adderar den till årets lista. Dags att släppa prestationsångesten ytterligare och inse att folk är glada bara de slipper laga mat och diska liksom.

  Önskar dig ett fantastiskt 2018. KRAM!

  • Reply Isabel Boltenstern 1 januari 2018 at 21:01

   Haha, jag är svag i överkroppen så begriper inte hur jag tänkte med TIO! Prestationsångest bakom matlagningen kan du verkligen känna är obefogad. V har bjudit på hämtpizza utan att skämmas, det är ju umgänget folk kommer över för! Inte för att mätta magen, liksom! KRAM!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.