Träning

Mina träningsmål 2017

17 april 2017

Det här var en läskig rubrik för denna lilla skåning, kan jag lova. Dels för att jag sällan sätter upp träningsmål, men när jag väl gör det glömmer jag bort dem efter cirka en vecka. Men också för att det kanske är onödig press? Men nu tänker jag såhär: att ha mål gör att jag kan strukturera min träning lite bättre. Jag behöver ha något att sikta mot för att hålla en rakare kurs än jag gjort de senaste månaderna.

Så without further due (och innan det här går och blir för pretentiöst) kommer här…

MINA TRÄNINGSMÅL 2017!

CLEAN AND JERK / 65 kilo
Första gången jag tog i under en clean and jerk-session tog jag min kroppsvikt (läs om det här) och idag gjorde jag det igen. Och för att sätta nytt personbästa slängde jag på ett stöddigt kilo till. Dock kändes det extremt mycket lättare idag, och jag räknade om vikterna flera gånger för att vara säker på att det verkligen var 54 kilo jag snörde upp över skallen. Storhetsvansinnet i dagens lyftarpass lade grunden till hela denna målsättningslista. Första punkten är alltså att öka CJ med 9 kilo. Det borde gå, tänker jag.

isabel-boltenstern-CJ54

10 PULLUPS
I dagsläget kan jag (på en bra dag) göra tre små pullups i rad, sedan tar det stopp. Hur detta ska växa till tio-i-rad har jag ingen aning om, men det ska ske. Hujeda mig….

MARKLYFT / 100 kilo
Eftersom jag haft ont i ländryggen det senaste året har jag inte markat på… mer än ett år. Jag har ett vagt minne av att jag tog 80 kilo i någon SATS-källare en gång, men 100 kilo hade ju varit häftigt. Har dålig koll på rimligheten i det här, dock.

BRYTA UPP I HANDSTÅENDE
Redan förra året var detta mitt nyårslöfte, och jag gjorde grymma framsteg årets första kvartal. Därefter glömde jag bort min målsättning, och i mitten på december var det liksom inte lönt att återuppta projektet. Men nu, i april 2017, har jag ju åtta månader på mig att träna bland annat såhär:

isabel-boltenstern-bryta-upp2
SNATCH / 45 kilo
Det som på förhand känns minst realistiskt är att snatcha 45 kilo. Jag är lite för rädd för den här övningen, och ofta är det mer psyket som ger vika än själva musklerna. Återstår att se om vanans makt (och teknikens under) kan hjälpa mig lite på traven här!

SÅ, detta är alltså mina träningsmål för 2017.
Har ni några? I så fall vad?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ellinor Åkeson 18 april 2017 at 06:17

  Jag satte upp tre träningsmål innan året gick och blev 2017. Så här lyder de:

  1. Marka 100 kilo innan årsslutet.
  Hann att bli väldigt svag under tiden jag var sjuk i anorexia och när jag väl kom tillbaka till träningen valde jag att styrka min kropp sakta och i form av en mer allsidig träning. Har inte riktigt prioriterat att nöta den teknik som krävas för marklyft. (Men det börjar så smått att bli dags för det nu.)

  2. Klara av åtminstone en ”strict muscle up” (Får man efterhandsredigera och ta bort ”strict” och ”bara” ha de två andra orden som ett mål?)
  Det här är din killes fel! Såg att han la ut en video på Instagram där han gjorde några stycken och eftersom det såg så enkelt ut tänkte jag att ”HAH!Det där grejar jag.” I mitt huvud kan jag göra en sådan, kanske till och med flera, men i praktiken vet jag inte eftersom jag inte har gett det ens ett försök ännu. Och vi är i mitten på april. Såatteh…

  3. Springa midnattsloppet
  Inte för att jag egentligen VILL springa midnattsloppet, men jag tror att det skulle vara bra för mig att dels öva lite kondition, men också komma över det här med att ”du måste vara bäst om du ska vara med”. Bara göra liksom.

  • Reply Isabel Boltenstern 18 april 2017 at 16:23

   JÄKLAR, så maffigt att ha Muscle Up som mål. Jag är inte ens nära? Har förvisso heller aldrig testat, men inser ju mina begränsningar här, hehe. ALLT ser lätt ut när Alex gör det, kan bli så extremt imponerad och inspirerad av den där människan… Kondition borde jag också träna på, men väljer att sopa det under mattan tills vidare. Ett problemområde i taget, hehe.

 • Reply Alexandra 18 april 2017 at 06:44

  Härligt! KUL! Kommer du fixa galant!

  Har själv liknande träningsmål:
  – 120 kg marklyft (nuvarande PR 112.5)
  – Pullups (kan göra kanske 3 kippade en bra dag i nuläget…)
  – Handstående/gående
  – Handstand pushups
  – T2B (flera på rad)
  – Snatch 45 kg hade också vart kul men har i dagsläget inte riktigt jättebra rörlighet och har kanske som max tagit 35 kg innan…
  – Clean & Jerk 65 kg hade också vart kul! Tog häromdagen 57,5! Men även där har jag lite svårt med rörligheten i cleanen så har hittills bara powercleanat…
  – Vasaloppet 2018 på under 10 timmar!

  Kul med träningsmål! Ser mycket fram emot att följa din träning och utveckling! :D

  • Reply Isabel Boltenstern 18 april 2017 at 16:20

   Oh jäklar, det var en gedigen lista! Så himla kul med målsättningar ju, stort lycka till!

   • Reply Alexandra 19 april 2017 at 08:49

    Ja det är några mål men tar en sak i taget och kommer kanske inte nå alla men några förhoppningsvis! :-)

    • Reply Isabel Boltenstern 19 april 2017 at 12:23

     Helt rätt tänkt, och ofta kommer ju mycket gratis på en punkt när du avverkar en annan! Så länge du njuter av resan är det ju grymt bra!

 • Reply Thilda 18 april 2017 at 09:32

  Åh vad kul! Har haft som mål länge nu att bli bättre på att stå på händer och att ev någon gång i framtiden kunna klara en handstand push up men lång väg dit… Har du några bra handstand tips för nybörjare? :D OCH det här med Cross fit verkar ju galet kul men vart börjar man med om man är så svag och lost på gymmet? Vilka övningar ska man börja med, hur börjar man på Cross fit?? :D

  • Reply Isabel Boltenstern 18 april 2017 at 16:19

   AH! Älskar handstand pushups! Mitt bästa (och mest simpla tips) är att lägga upp tre/fyra kuddar och lära sig köra en mini-HSPU för att sedan plocka bort en kudde i taget när en lärt sig. Och allmänna tipset för att börja med Crossfit: GÅ EN NYBÖRJARKURS PÅ EN BOX! Hade jag inte haft Crossfit-människa till sambo hade jag UTAN tvekan gått nybörjarkurs. Lycka till!

 • Reply Emma 18 april 2017 at 19:40

  Mina mål är att få in styrketräning i min vardag några dagar i veckan samt kunna springa 5km :D

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.