Ingrid

Mitt livs bästa beslut

22 april 2019

Det KAN bero på att jag jobbat mycket på senaste och varit hemifrån en del – men jag känner mig sådär löjligt tacksam igen. Denna gång är det lill-räkan som ligger bredvid mig och sover i soffan som ska hyllas med fanfarer. Om Ingrid förgyllt mitt liv? Korrekt!

Jag har tappat räkningen hur många år jag trånade efter att skaffa en hund. Taxvalpar på gatan gjorde mig tårögd, jag kollade Hundar Utan Hem:s hemsida fem gånger om dagen och tjatade hål i huvudet på min sambo. Vi båda ville, men vi velade fram och tillbaka – har vi verkligen tid? Kommer vi klara det? Ska vi inte vänta tills vi bor i ett hus med trädgård, jobbar mindre eller har alla de perfekta förutsättningarna? Vi kom fram till att det aldrig kommer bli ett perfekt läge – man får skapa det själv.

Det här är inget inlägg där jag vill uppmana folk att skita i konsekvenstänket och hämta hem en valp. Om du inte kan ge en hund schyssta förutsättningar att må bra ska du låta bli. Vad vi däremot insåg var att vi hade ett mer hundkompatibelt liv än vi tidigare trott. Båda jobbar relativt fritt, vi kan ha med Ingrid på Crossfitboxen och hittade dessutom världens bästa uppfödare som hjälper till när vi behöver åka på jobbresor. Vi älskar att vara hemma, lever aktiva liv där en hund mår bra och vi ser det inte som någon uppoffring att ha en hund. Sedan vi skaffade Ingrid har vi inte ändrat våran livsstil det minsta.

 

Nu har hon hunnit bli ett halvår gammal, tre gånger så stor som när vi hämtade henne och vi har inte ångrat vårt beslut en enda gång. Jag älskar allt med henne. Hur hon ålar in sig under täcket om nätterna, tjuter när hon gäspar och studsar i steget. Att hon är nyfiken på allt, vill hänga med och triumferande bär runt på löv. Jag är glad att jag väntade så många år, för nu prioriterar jag helt andra saker än jag gjorde då. För fem år sedan hade en hund fått agera psykologisk snuttefilt åt en förvirrad arbetsnarkoman, nu är hon mitt prio ett och en jäkligt söt följeslagare.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply r0ckring 22 april 2019 at 16:56

  Så skönt att läsa detta! Jag ska få hem en valp i sommar, något jag också trånat och skjutit på i flera år för att jag vill att det ska bli rätt. Nu när beslutet är fattat så får man verkligen stå på sig eftersom man träffar så många med åsikter och kommentarer som ”men har du tänk på att en hund lever jättelänge, kommer det verkligen va så kul om 3 år..?” och ”du vet att det är dyrt och tidskrävande va?” Osv. Jag vet! Och det är ju halva grejen att det ska få ta tid och kräva kärlek och tålamod och vara ett åtagande. Någon att värdera högre än mycket annat onödigt i detta liv.

  Heja dig och Ingrid!

  Behöver dock tips på namn till en golden retriever-tik! Hade ni några alternativ när ni skaffade Ingrid som du vill dela med dig av? :)

  /m

  • Reply Isabel Boltenstern 30 april 2019 at 10:42

   Åh, vad mysigt! Grattis! Vi hade Ingrid som stark etta, men jag är också väldigt betuttad i Bonnie på en hund. Om man gillar dam-namnen lite mer tycker jag Maggan är härligt – det heter mina svärföräldrars hund. Stina, Astrid, Märta, Hedda.. Det finns massa härliga! Träffade en staffevalp igår som hette Puck – vilket också var så himla gulligt.

   (Okej, inser nu att det här var världens spretigaste svar men hoppas du hittar något du gillar!)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.