Hem och inredning

Namnen på mina växter

15 februari 2017

Jag blir så GLAD när jag får frågor om mina nya (superfina-mega-dunder-underbara) växter! I senaste videoklippet där jag listade saker jag gillar från A till Ö visade jag ju upp mina nya kamrater, och idag tänkte jag besvara ert simpla önskemål – att berätta vad de heter. Inte Gunnar och Agnes och så, men sorten. Okej…

isabel-boltenstern-rundcalathea

Rundkalatea (Calathea orbifolia)

Den här underbaringen hittade jag först av alla och blev SÅ betuttad i de randiga, fina bladen. Detta var växten jag skrev om redan innan Plantagen-besöket, och blev överlycklig när jag hittade den. 119 spänn på rea – rena kapet.

isabel-boltenstern-monstera

Monstera (Monstera deliciosa)

Inredningsklassikern som pryder halva Pinterest är nu i min ägo. Om ett tag kommer den svälla och få härligt spruckna blad, så utvecklingen kommer bli spännande att följa. OBS, läser förra meningen och inser att det inte är helt omöjligt att bli en Ernst-person ändå. Tydligen.

isabel-boltenstern-monkey-mask

Monstera Monkey Mask (ingen jäkla aning)

Någon form av avart på Monsteran hade precis kommit in i butik när jag var där, och jag tog chansen att värva ett litet unikum. Jag tyckte den var lite som diverse svensk skådis – fulsnygg. Ett litet wildcard i min samling!

isabel-boltenstern-skelettskold

Skelettsköld (Alocasia sanderiana)

Den här var så jäkla fräsig (och kostade 59 pesetas på reahyllan) så jag var tvungen att slå till. Tydligen är bladen giftiga, så har ni husdjur, barn eller partners som gillar att tugga på märkliga saker kan det vara bra att låta bli denna växt. Man ska heller inte pilla på den, har jag läst. Den är alltså en självständig typ som mest vill stå i ett hörn och chilla. Som jag på fest, ungefär.

Det var mina fyra senaste, alla inhandlade på Plantagen. (Tyvärr ej spons…)
Har ni någon favorit? Finns det någon krake jag borde välkomna till samlingen?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Louise 15 februari 2017 at 11:12

  Ytterliggare en pinterest-växt (säg det 10 gånger snabbt om du kan) som är ett måste hemma hos mig är Elefantöra!

  • Reply Isabel Boltenstern 15 februari 2017 at 11:29

   GUD JA, fullkomligt älskar den. Höll en i näven i butiken, men ställde tillbaka den för att ”ha något att längta till”, hehe. Men en sådan blir det nästa gång!

 • Reply malin 15 februari 2017 at 21:55

  jag vill också tipsa om elefantöra! och jag har en aloe vera som växer så det knakar och är väldigt fin (om än lite vildvuxen just nu då…)

 • Reply Mamma 17 april 2017 at 09:21

  ”Den är alltså en självständig typ som mest vill stå i ett hörn och chilla”. Som jag på fest, ungefär.”
  Jo tjena! ??? ????

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.