Jobb

Ni kan kalla mig ice queen…

22 januari 2018

…för om den här personen överlever nästkommande veckor förtjänar jag ett PRIS. I form av en öppen spis. Imorgon åker jag till Åre för inspelning av puckelpist, och prognosen visar på -15 grader. Det är ju dock Bahamasvärme i jämförelse med hur det ser ut att bli i Sydkorea. Det kan bli så kallt som -25 grader (!!!), enligt varningsmeddelandet som mailades ut till alla medarbetare.

Gjorde därför precis min svagaste googling någonsin, ”varmaste jackan 2017”, utan större framgång… Tips på era varmaste underställ, mellanlager och ytterkläder mottages med glädje!

Men som Ola Skinnarmo hade sagt:

ola-skinnarmo-inte-varmare-av-gnall

× × ×

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Linda 22 januari 2018 at 17:21

  Om du ändå ska till Jämtland så köp Ullfrotté på Woolpower i Östersund (finns säkert i Åre också), och powerstövlar!
  Både är sjukt fula men sjukt varma! Haha
  Om jag inte har helt fel så ligger bootsfabriken mitt emot flygplatsen. (bor på Frösön så jag borde veta, men kan ha fel!)
  Eftersom jag är jämtlänning och stått ut med dessa minusgrader hela mitt liv så kan jag garantera värme!

  • Reply Isabel Boltenstern 22 januari 2018 at 18:38

   TACK LINDA!! Åh, vilket supertips! Och så lägligt att det ligger precis där jag infinner mig om 24 timmar! Ibland är det bara too good to be true! Stort tack! Slut på utropstecken!!

 • Reply Paula 23 januari 2018 at 20:26

  Ja, håller med Linda, gammal Östersunds-bo som jag också är. Tips är också att köpa fleecesulor att lägga i skorna, och även sådana där värme-kuddar (tappade ordet totalt) som man bryter som blir varma som man också kan lägga i skor eller vantar för att hålla värmen. Köp även tunna ullsockar, det håller också värmen bra! Kari Traa har bra tycker jag.

  • Reply Isabel Boltenstern 24 januari 2018 at 08:44

   Jag kikade på fleecesulor men fick sedan höra att det finns batteridrivna (WHAT) som håller värmen ÅT EN. Tänker att jag ska stå ute i fyra timmar-ish, så det kanske behövs..? Behöver djupdyka i sulfrågan men handvärmarkuddar är inhandlade i mängder! TACK!

 • Reply Isabel Boltenstern 24 januari 2018 at 08:46

  Haha, lägger merinoull på minnet! Tänker dock att skillnaden är att man rör sig i skidbacken – utsöndrar mer värme – lättare att behålla. En annan ska stå blickstill i fyra timmar och kommer max kunna göra några härliga ”jogga på stället” alternativt jumpingjacks för att överleva. Hestrahandskar är inhandlade, hardvärmare lika så! HEJA! Känns som att jag är på semi-rätt spår!

 • Reply Isabel Boltenstern 24 januari 2018 at 08:49

  Googlade isosoft och fick bara upp en massa tätning till väggar, så tänker att det måste vara svinbra?! Haha, måste bara hitta det i en jacka nu!

 • Reply Wenche 24 januari 2018 at 18:41

  Eftersom vi kommer från samma medelhavsklimat jämfört med detta så bollar jag vidare den frågan. Det är kanske merino-ull btw? (Snodde inte alls kunskap från ovanstående kommentarer…) haha!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.