Livet

nya macbook pro ger mig gåshud

12 december 2016

okej okej okej, jag har hittat en ögonsten. alexander och min nuvarande dator har fått en konkurrent i form av den nya macbook pro’n med touchbar! jag var inne och klämde på den igår och ville – på riktigt – inte lämna media markts heltäckningsmatta om än så för en sekund.

för den var så fantastisk? rymdgrå, mörk och platt. låga knappar, touchbar som ändrar funktion efter vilket program som är aktivt. DREGLADE när jag såg hur klippverktygen bara uppenbarade sig på tangentbordet, VISUALISERADE hur lätt det skulle bli att klippa youtubeklipp framöver och…

framför allt såg jag hur jag i framtiden skulle slippa banka med knytnäven på min dator i ren frustration över att allt går så förbaskat långsamt.

ööööläööäääöäöäöölöäö, ursäkta mig, jag var bara tvungen att rensa min ö-tangent som fastnat lite.

för det är mitt stora problem nu, att senast jag köpte en dator så köpte jag den minsta med sämst prestanda, och det får jag sota för nu när jag jämt släpar med mig en extern hårddisk eftersom den bara kan hantera ett youtubeklipp i taget. när jag drar in nästa i final cut havererar hela burken, och det blir lika jobbigt som att googla något på sin packard bell 2001. varje klick följs av kugghjul i tre sekunder, innan det händer något.

jag älskar ju min lilla guldiga sak, men den är nog bättre för någon som sak skriva worddokument och googla recept än klippa tunga videofiler samtidigt som man kör spotify och photoshop.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Leona 12 december 2016 at 09:50

  Vad använder du för program att klippa i och skapa youtubefilmer i?

 • Reply Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 12 december 2016 at 10:49

  Hoppas tomten är snäll mot dig! Har du sett Karolinska institutets självskattningstest för att se om man är nära eller långt ifrån att drabbas av utmattningssyndrom? Har lagt upp det på min blogg. Kramar

  • Reply Isabel Boltenstern 12 december 2016 at 13:29

   Ah! Det har jag inte sett. Måste kolla in det! Tack för tips.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.