Gamesbrevet

Open-brevet #10

14 november 2019

Det sista Open-brevet är här! Fem veckor av blod, svett och tårar är (äntligen) över, och det har blivit dags att summera galenskapen. Givetvis är allt fortfarande inofficiellt, och ändringar kan tillkomma i efterhand, men två flaskor champagne har troligtvis redan poppats i vårt avlånga land; den ena hos Camilla Salomonsson Hellman, och den andra hos familjen (Linus) Bresander! (Och kanske Emma Tall!? Läs mer nedan!)

CAMILLAS ÅTERTÅG TILL MADISON

Om jag inte missminner mig tänkte Camilla att 2018 skulle vara ett mellanår, men kvalade hon till Games och gjorde finfina resultat på gräsmattan i Madison. I år verkar hon vara ÄNNU bättre, och det ska bli spännande att se hur CSH lägger upp sin Crossfit-kalender inför Games 2020. STORT GRATTIS till Camilla som vann svensktoppen – och extra grattis till köpet av nya lägenheten med min parhäst på läktare runt om i Crossfit-världen: Jocke!

När jag kollade världsleaderboarden igår såg det ut som att resterande svenskor hamnade nedanför kvalstrecket, men NU HÄNDER DET GREJOR. För att faktachecka tog jag en extra vända till hemsidan och såg att Emma Tall knipit den sista platsen!? Som sagt, det är fortfarande inte officiella uppgifter, men döm av min förvåning när jag gick in på Emmas Instagram och inte såg någon uppdatering om detta. Undra om hon själv vet om det?! OM det nu slutar såhär får vi även säga STORT GRATTIS till Emma Tall!

ETT FENOMENALT ÅR FÖR LINUS BRESANDER

Inte nog med att han fick en bedårande son 2019; han knep också biljetten till sitt första Games! Inför sista woden hade Linus det i ”egna händer”, och möjligheten förvaltades på bästa möjliga vis när han blev bäst i Sverige på 20.5. Och i totalen!

Vilken resa för herren med de underbara smilgroparna efter den turbulenta våren! På sin Instagram berättade han om ett krampanfall som äventyrade satsningen, och att mer återhämtning skulle in i schemat. Eftersom jag är en stor förespråkare av att inte slita ihjäl sig hoppas jag att ALLA såhär i Open-tider ger sig själv lite extra vila!

Såhär slutade herrarnas leaderboard:

På världstoppen är det fortfarande Nordamerikansk dominans. USA och Kanada plockar 21 av de 27 platserna på herrsidan som det ser ut nu. De kommande dagarna lär verifikationssymboler dyka upp på leaderboarden, så platser kan fortfarande halka neråt beroende på nationella segrare samt om folk tackar nej, eller väljer att gå lag. Det kanske får bli ytterligare ett Open-brev om någon månad när allt är på sin plats!

TACK FÖR DENNA GÅNG!

Det har blivit dags att tacka för mig, och framför allt tacka ER för ert otroliga engagemang! Jag har fått så många härliga meddelanden om hur ni högläser Open-brevet vid middagsbordet eller som godnattsaga för er partner – det värmer!

Extra tack till alla er 34 tjejer och 5 killar som signade upp på #openbrevet’s leaderboard – och grattis till Mikaela Dyall Silfverbrand och David Broberg Engstrand som kammade hem förstaplatserna. Guldstjärnor och cyber-kramar till er!

Slutord: njut av Crossfiten, sänk kraven på er själva och glöm aldrig bort de som stöttar!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply E* 14 november 2019 at 07:17

  Tack för bra update , sammanfattning och reflektioner!

 • Reply Api 14 november 2019 at 09:54

  Kommer det bli ett sanctionalsbrev framöver tro ??

 • Reply Anna Kullberg 14 november 2019 at 15:11

  Absolut ja att det måste (läs jag vill väldigt gärna) ett sista openbrev när resultatet är officiellt och alla tackat ja och nej :D

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.