Gamesbrevet

Open-brevet #2

15 oktober 2019

Open har startat, och det med en riktig rökar-WOD! I sedvanlig ordning var det ganska basala övningar som utgjorde första testet, allt för att locka den breda massan att signa upp för Open och betala den goa avgiften på 200 spänn. Trots att antalet registreringar dalat med 33 % (!!!) sedan i våras åkte 47,8 miljoner svenska kronor rakt ner i Crossfits ficka – GRATTIS, Greg Glassman och co!

TANKAR OM 20.1
Att göra en Open-wod sista dagen innebär att man hört skräckhistorier i dagarna tre. Folk berättade hur de kräktes, grät och bröt. Ungefär i den ordningen också. För att spä på den olustiga uppladdningen bevittnade jag min vän Igor se ut såhär efter sina 15 minuter i rampljuset:

isabel-boltenstern-crossfit-open-igor

Några minuter senare körde jag igång, sida vid sida med min vän Josefine. Tipsen jag snappat upp var att ta det onödigt lugnt, och jag bestämde mig från start att bara köra singlar av clean + push press. Burpees fick ta den tid de tog, resonerade jag. Mitt mål vad att klara sju rundor, men när jag väl burpade loss hade jag ingen aning om varven. Det var liksom fullt upp med att bara räkna repsen.

När klockan visade en minut kvar tänkte jag göra som proffsen: steppa upp och avsluta köttigt. Det höll i sig i fyra burpees, sedan var jag helt urlakad. Eftersom jag gjorde mina burpees som i en cirkel blev jag också snurrig, men när jag försökte byta håll såg jag ut som en nybörjare på salsakurs. Mitt resultat blev 8 varv + 2 reps, och det är jag supernöjd med!

Dessutom tyckte jag det var ganska kul. 20.1 får ett starkt betyg, 7 av 10 bicepscurls!

isabel-boltenstern-crossfit-open

SVERIGE-ANALYS
I helgen gick Crossfit-tävlingen Tyngre Tango av stapeln, och vi fick se några av landets vassaste inleda med att köra 20.1. Undertecknad fick äran att videofilma Games 8:an Adrian Mundwilers kval, och jag hade 180 i puls hela passet trots att jag bara satt och filmade. Tänk så glömde jag trycka på rec? Tänk så glömde jag visa upp vikterna? Tänk så skulle ett telefonsamtal komma och avbryta hela inspelningen?

isabel-boltenstern-crossfit-open

Dubbelfilmning är en standard under Open. Bild skärmdumpad från skicklige Henrik!

Men juste, Svenskfokus var det ja… Storslakten på den svenska leaderboarden står Simon Mäntylä för, med den spektakulära tiden 08:26. Med en sådan tid ligger man för närvarande 8:a i världen på herrsidan, två sekunder snabbare än världsmästarnas världsmästare Matt Fraser – KABOOM!

På svenska tjejsidan är det vår ständigt imponerande Camilla Salomonsson Hellman som toppar med sina 09.09. Vill också passa på att lyfta på hatten för alpinlandslagets Ylva Stålnacke som gör premiär i Open-sammanhang och ligger 7:a efter första woden! Imponerande!

OPEN-BREVETS LEADERBOARD
Ni har väl inte glömt att signa up på #openbrevet, ni som kör open? HÄR hittar ni damernas leaderboard (och är man herre får man bara ändra division i filtreringen). Stort grattis till odjuret Mikaela Dyall Silfverbrand som leder! Håller du på såhär i fortsättningen kommer jag behöva blocka dig så vi andra får en chans, just saying…

VÄGEN TILL GAMES
För att ta sig till Madison 2020 finns det några olika tillvägagångssätt. Som individuell ska du antingen vinna Open i ditt land, eller komma top 30 i världen. Dessutom kan du knipa en plats genom att vinna (eller komma bäst av alla som ännu inte har en Games-biljett) på en sanktionerad tävling.

Vill du tävla i lag är det enbart via de sanktionerade tävlingarna du kan gå! Några av de sanktionerade tävlingarna använder Open som kvalmetod, medan andra har separata kval med egna wodar för de intresserade.

isabel-boltenstern-crossfit-sanctionals-2020

ANVÄNDBARA LÄNKAR
Svenska herrarnas leaderboard hittar ni HÄR.
Svenska damernas leaderboard hittar ni HÄR.
Världsleaderboarden för herrar hittar ni HÄR.
Världsleaderboarden för damer hittar ni HÄR.

HÄR hittar ni kalendern över de sanktionerade tävlingarna säsongen 2020.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Linn 16 oktober 2019 at 09:08

  Alltså fan vad duktig du är!

 • Reply Anton 16 oktober 2019 at 14:39

  Entrance fee is $20 not $200 :)

  • Reply Isabel Boltenstern 16 oktober 2019 at 17:29

   Och 200 spänn är svenska för 20 dollar…

   • Reply Anton 18 oktober 2019 at 13:37

    Google translate said that spann means bucks. Sorry

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.