Gamesbrevet

Open-brevet #3

19 oktober 2019

En dag försenat dunkar vi upp open-brevet #3, er festliga sammanställning såhär i Crossfit open-tider! Igår morse vaknade vi alla med en klump i magen – vad ska vi plågas med denna vecka? Svaret kom efter ett besök till games.crossfit.com.

TANKAR OM 20.1
Vet ni vad? Jag gjorde workouten direkt på fredagsmorgonen! Eftersom jag är inbokad på jobb hela helgen fick jag klämma in passet innan tennisturneringens calltime 11.30, och detta är alltså en av mina många undanflykter att det inte gick så bra. Vi återkommer strax till fler, tro mig.

09.00 klampade jag in på boxen, och på tunnelbanefärden dit hade jag satt min gameplan: aggressivt mys. 4 dumbbell thrusters med 15+15 kilo såg jag inte som ett större hinder eftersom de var så få, och 6 toes to bar skulle säkert också gå okej. Orosmolnet kom därefter: de där förbannade double unders… Under min livstid har jag totalt skramlat ihop cirkus 100 double-undershopp, och nu skulle jag göra… jättemånga.

Ska du inte värma upp?”, frågade veckans Open-partner Igor, och i min tidspress svarade jag att ”jag hade dunjacka på tunnelbanan” och därför redan var varm. Jag gjorde exakt fyra double unders för att se om det funkade, och därefter startade vi nedräkningen.

Hur det gick? Inte alls bra. Armarna pekade åt alla håll i thrustersen, magmusklerna krampade och urinläckaget var enormt. Misstänker att några av mina fellow ladies relaterar på sista punkten. Första och andra rundan klarade jag 10-15 reps i rad av DU, men varven därefter… då var det rep för rep. Ett lyckat hopp följdes av en baksidesnärt av stålvajern. Fail, fail, fail. Frustration.

VARFÖR GÅR DET INTE?”, gormade jag till Alexander som svarade ”men du har ju inte tränat på DU alls…” vilket gjorde mig ännu mer förbannad. Inte nog med att jag inte klarade de, nu fick jag också bastning för att jag inte ÖVAT nog. Tror att jag eventuellt gormade tillbaka att ”jag har mycket annat att göra i livet” som ursäkt.

Resultatet då? 8 varv och 10 reps. I jämförelse med världseliten är det här ett fnys, men för att inte ha ”tränat p DU alls” var det kanske godkänt ändå. Jag kan dock avslöja att jag gått i tankar på att göra om den för HUR SVÅRT KAN DET VARA att hoppa lite hopprep? Det är så frustrerande när man känner att man har en massa ork kvar, men att den bristande tekniken gjort att man bokstavligt talat stått och stampat i 20 minuter.

isabel-boltenstern-openbrevet-crossfit-open

Det var den långa utläggningen om hur 20.2 gick för min del! Om ni gör den: kissa innan, sätt in håret i sport-BHn och glöm inte att regga ert score på Openbrevets leaderboard genom att använda hashtagen #openbrevet i er Crossfit-profil!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ia Svärd 19 oktober 2019 at 12:31

  Bra jobbat!
  Skriver under på kisseriet ?
  Om det ändå hjälpte att kissa innan…
  Det verkar ändå alltid finnas lite till!
  /Ia

 • Reply Emilia 19 oktober 2019 at 13:13

  Eftersom jag har försökt att öva på DU men ändå inte har dem fick jag köra scaled ??‍♀️

 • Reply Eve 19 oktober 2019 at 14:02

  ?
  Sååååå skönt att jag var inte ensam om att ha energin, men fastnat på DU. Vad gäller kisseriet ? OMG, gick ju inte att tänka på annat!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.