Gamesbrevet

Open-brevet #6

31 oktober 2019

Följ min blogg via Bloglovin’

Herre min skapare, vad det händer grejor i Crossfit-världen! Även detta Open-brev kommer med breaking news, och det är Sverigescenen som återigen fått sig en törn efter huvudkontorets granskning av 20.2… Låt oss börja i händelsernas centrum!

KUNGEN TAPPAR TRONEN

Man trodde knappt sina ögon när morgonens Instascrollande bjöd på en tung uppdatering från Sverige-ettan Simon Mäntylä. Efter granskning av hans 20.2 kom domen: ”major penalty for consistent lack of depth and lockout on thrusters”. Efter regleringen hamnade Mäntylä på 29:e plats i Sverige på just den woden, vilket gör att han halkat ner till totalt 8:e plats och således är ute ur leken.

(Vad jag tycker om granskningssystemet kan ni läsa mer om här!)

Eller ja, man ska aldrig säga aldrig, men det känns inte speciellt troligt att killarna ovanför honom kommer tappa så många poäng som krävs resterande veckor. Ett riktigt slag i magen, givetvis, och Simon ordar mer om det nedan:

PS. var det bara jag som läste in ”I will finish the OPEN because I am not a quitter” som en subtil pik till Lukas Högberg? XOXO Gossip Girl

SVERIGE-ANALYS

Låt oss fortsätta med herrarna när vi ändå är där och rotar: precis som förra veckan var det Max Olivestrand som tog hem segern i 20.3! Jag misstänker att han just nu förbannar 20.1 som dessvärre fungerat som ett sänke. Men fortfarande: en damage control som heter duga och ett jäkla styrkebesked inför de sanktionerade och inte minst framtiden!

Undertecknad måste erkänna den bristande kunskapen om vår nya Sverige-etta Victor Ljungdal. Det är skämmigt, men sant. Det enda jag lyckats forska mig till är att han ligger på plats 68 i världen, framför självaste Lukas Esslinger! Nu har jag börjat följa Ljungdal på Instagram och kan sammanfatta de första nio bilderna med två ord: Northern Spirit.

Såhär ser herrarnas leaderboard ut när vi närmar oss releasen för 20.4:

Om jag var Victor Ljungdal hade jag försökt göra så JÄVULSKT nitiska reps nästa vecka, om det nu är landsettan som hamnar i VAR-granskningen. Kanske borde även Långsved och Bresander sträcka lite extra på tånaglarna!

OCH NU TILL DAMERNA…

…som verkar sköta sig exemplariskt! Ingen större dramatik, däremot jämnare läge. Eller ja, om man exkluderar raketen Camilla Salomonsson Hellman som går från klarhet till klarhet och nu ligger på 14:e plats i VÄRLDEN. Däremot fick hon se sig besegrad av Emelie Lundberg i 20.3, för Borgen-atleten smällde till med VANSINNIGA 6 minuter blankt. Det var åttonde bäst i världen på damsidan, det!

Hanna Karlsson fortsätter vara stabil i toppen, och hennes utveckling senaste året har varit massiv. När jag såg henne på Tyngre Tango för tre veckor sedan blev jag verkligen imponerad – av Crossfitatleter i allmänhet, men av Hanna Karlsson i synnerhet. Vilken skalle! Vilken styrka! Vilket gediget arbete hon måste ha lagt ner! Hatten av!

Viktigt att komma ihåg är att det finns tre sätt att ta sig till Games som individuell atlet: att vinna open i sitt land, att vinna en sanktionerad tävling – eller – att komma topp 30 i världen. Låt säga att Camilla kniper den svenska platsen, då finns det fortfarande goda chanser för tjejerna där bakom som har följande placeringar på världsrankingen:

Camilla Salomonsson Hellman – 14
Hanna Karlsson – 42
Mikaela Norman – 57
Emma Tall – 59
Emelie Lundberg – 71

HUR GÅR DET FÖR ALLA I OPEN-BREVET, DÅ?

Ja, det får ni veta i nästa inlägg, för nu har jag skrivkramp och ni har likt skolungdomar på en historielektion redan slutat lyssna. Nästa uppdatering kommer lagom till helgen – håll ut!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Emma 31 oktober 2019 at 16:43

    Victor Ljungdal, Linus Bresander och Emelie Lundberg programmeras av Anders Fernette, ägaren av CrossFit Borgen i Alingsås, något rätt gör han helt klart med deras träningsprogram:)

  • Reply Betty 1 november 2019 at 14:41

    Tack för de här roliga breven!! Både underhållande och utbildande.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.