Gamesbrevet

Open-brevet #7

2 november 2019

Med blåslagna lår hälsar jag välkomna till ännu ett Open-brev! Det var inte längesedan sist, men ändå har det hänt en del på Crossfittens världsomspännande karta. Natten till fredagen släpptes den näst sista woden. Låt oss ta en titt på 20.4:

Och för att underlätta kommer här alla RX-vikters översättningar till kilo.

DAMER:
65 lb. = 29 kg
85 lb. = 38 kg
115lb. = 52 kg
145 lb. = 65 kg
175 lb. = 79 kg
205 lb. = 93 kg

HERRAR:
95 lb. = 43 kg
135 lb. = 61 kg
185 lb. = 83 kg
225 lb. = 102 kg
275 lb. = 124 kg
315 lb. = 142 kg

TANKAR OM 20.4

När jag såg woden tänkte jag att det vore rimligt att klara till och med första varvet av pistols. Eftersom jag jerkat 65 kilo en gång i mitt liv, för två år sedan, var det inte på världskartan att besegra den delen av woden. Målsättningen var således solklar redan innan.

Eftersom det i reglerna var godkänt att göra box stepups istället för boxhopp tog jag mig någon minut under uppvärmningen att klocka 10 reps av varje – för att se tidsskillnaden. Det visade sig gå ungefär lika snabbt (!!!) med box stepups, plus att det höll ner pulsen mer till wodens mer kritiska moment: lyften. Jag visste att jag ändå skulle lägga otaliga minuter på att vänta in kraft vid stången, så att snabba på boxhoppen med 10 sekunder kändes tämligen onödigt.

(Konstpaus för applåder åt min hjärna som tog ett klokt beslut för en gångs skull!)

Så hur gick det då? Jo, box stepups gick som smort även om det strålade på lite i låren. Jag körde treor av CJ på första varvet, sedan singlar på det andra. Det kändes helt okej, och jag hade en superfin tid som tiebreak.

MEN SEDAN KOM STÅNGEN MED 52 KILO! Jag tänkte: det här ska inte vara några konstigheter. Men konstigheter, det blev det. Jag powercleanade utan några som helst problem. men när vikten skulle upp över huvudet stötte jag på patrull.

Det slog mig att jag inte jerkat på något år, och hade noll teknik. Under en open-wod är det inte optimalt att börja exprimentera med hur brett man ska hålla, hur man bäst dyker under stången osv. Jag failade två av tre lyft och tiden bara rann iväg – tills en sak hände: jag kom på hur jag skulle göra. Då rasslade jag till de fyra sista lyften på två minuter, men då återstod bara halvminuten till pistols (som jag älskar). 15 stycken skrapade jag ihop innan klockan pep – tusan också. SÅ NÄRA!

OPENBREVETS LEADERBOARD

Openbrevets leaderboard fortsätter växa – 32 tjejer reggar nu sina scorer i blogginläggens anda! Bonusinformation: vi har en internationell medlem – Wilma från Australien!

Mikaela Silfverbrand Dyall plockade sin tredje förstaplats i rad, och det verkar som att vi andra inte har en suck. Personligen var jag lite glad efter 20.3 där jag fick min bästa placering! Fjärdeplats! Tack HSPU!

ANVÄNDBARA LÄNKAR

Svenska herrarnas leaderboard
Svenska damernas leaderboard
Världsleaderboarden för herrar
Världsleaderboarden för damer
Kalender över de sanktionerade tävlingarna säsongen 2020

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.