Gamesbrevet

Open-brevet #8

7 november 2019

Jag inte glömt bort er! De senaste dygnen har jag uppdaterat Games-hemsidan 23540 gånger i timmen i väntan på resultatet från deras reviews av 20.3, men eftersom den verkar dröja får vi runda av 20.4 något i blindo. HQ har ju gjort sig kända för att totalsåga folks inspelningar detta år, så hur leaderboarden ser ut efter granskning kan skilja en hel del från vad jag kommer presentera nu. Vi lär bli varse inom kort – hang in there! 

Snart släpps ju den sista kval-WODen, så vi behöver en lägesuppdatering inför avgörandet! Vi ska också gå igenom förutsättningarna – hur säkert sitter egentligen Camilla Salomonsson Hellman, och vad krävs på herrsidan för att knipa Games-platsen? Mer om detta NU! 

SVENSKKOLLEN – DAMERNAS FÖRUTSÄTTNINGAR

Queen Camilla tog andraplatsen i 20.4 vilket gör att hon i årets Open kommit 1:a, 1:a, 2:a och 2:a. Detta ger henne 6 poäng inför sista rundan, och som ni förstår är det så poäng som möjligt som eftersträvas. (Annars hade undertecknad legat riktigt bra till!) Bakom henne jagar Hanna Karlsson, men eftersom hon har 13 poäng krävs det att Camilla kommer utanför top 8 – och att Hanna då vinner.

Med tanke på Camillas tidigare resultat känns det ganska otroligt, men vem vet: det kanske kommer en WOD som Camilla inte alls manövrerar – eller så kan hon åka på ett rejält baklag i en granskning. Som ni förstår: detta år känns ingen riktigt säker?!

Däremot finns det ju andra vägar till Rom Games. Hanna Karlsson ligger för närvarande på plats 28 på världstoppen, och topp 35 kvalar vidare. Emma Tall ligger också bra till – klättrar hon två placeringar är hon i topp 35. Även Emelie Lundberg är där och nosar – för närvarande på en 39:e plats! Får vi kanske fyra svenskor till Games redan efter Open?! Håller tummarna!

SVENSKKOLLEN – HERRARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR

Hos herrarna har vi ett nytt namn högst upp på tronen – Linus Bresander! Med den magnifika tiden 16:07 var han inte bara bäst i Sverige – hans resultat var det 13:e bästa i VÄRLDEN. Eloge till Linus!

Fun fact: Linus är nybliven pappa och laddade upp inför 20.4 med ett kladdigt blöjbyte. Kan stanken ha funkat som ammoniak för boxare? Tåls att göra studier på, Gudiol!

Herrarnas drabbning är fortsatt snortight, och som det ser ut nu är det Linus Bresander och Viktor Långsved som slåss om games-platsen. Det skiljer ynka EN poäng!! Mer spännande än såhär blir det knappt. Bakom dessa kandidater är det 9 poäng ner till Max Olivestrand och Victor Ljungdal, vilket betyder att både Linus och Viktor måste komma lååångt ner i listorna för att de ska ha en chans att knipa platsen. Inte troligt, men kanske möjligt med tanke på granskningssystemet?! 

FYI: för herrarna ser det mörkare ut att ta sig vidare vida världstoppen, men vägen via sanktionerade tävlingar återstår givetvis!

LÄSARKOMMENTAR ATT NOTERA

I kommentarsfältet trillade det in ett UNDERBART tillskott av information. Emma berättade att Bresander, Ljungdal och Lundberg programmeras av samma coach, Anders Fernette. Gott betyg för Anders arbete! 

Fun fact: efter en snabb googling står det klart att Anders deltog i Fame Factory 2003! Någon mer än jag som var besatt av det programmet?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Karin 7 november 2019 at 10:14

  Tyngre wod podd har gjort ett avsnitt med Anders Fernette där de pratar om allt det här, kul avsnitt :)

 • Reply blåmesen 8 november 2019 at 10:32

  Det är så fint att du kan skriva på ett sätt som gör att även jag, som vanligtvis tycker crossfit är snark, tycker det blir lite spännande!

 • Reply Stina 8 november 2019 at 11:43

  Jaaaaa! Jag var besatt av FameFactory. Besatt på riktigt alltså. Älskade att följa Bert Karlssons plantskola i Skara och intrigerna som utspelades där. Måste undersöka om det går att streama nånstans så man kan slungas tillbaka till 2002?. Tack för en ruskigt bra blogg! Få pennor som är så vassa som din??

 • Reply Nathalie 9 november 2019 at 22:47

  Här kommer två funfacts om FameFactory!
  1. Sångcoachen Monica spelar golf, tjoho!
  2. I programmet så hade de en teckning som hängde på väggen som jag ritat ?

 • Reply Jacob Gudiol 21 november 2019 at 22:28

  Jag tror inte lukten verkar motiverande men vissa dagar så kan jag av egen erfarenhet säga att vetskapen om att du kommer att få en paus från den där skitlukten medan du tävlar kan vara en extra morot till att faktiskt njuta under tävlingen ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.