Livet

Paketskickeri och sömnproblemera

21 augusti 2019

Sak ni antagligen inte visste om mig: jag tycker det är EXTREMT tillfredsställande med monotont kontorsarbete, som att packa kläder i påsar, skriva adresser, bocka av en lista och sortera efter storleksordning. Igår gjorde jag precis detta på 39 paket på det ca 16 kvadratmeter stora Postnord-kontoret. Nu är alla paket äntligen på väg till sina rätta ägare!

Från Limhamn i Skåne till Umeå i norr. Störst shoppingsug i Göteborg. Tre tjejer som alla hette Rebecca med samma stavning. Det var en spännande morgon, som ni märker!

De senaste dagarna har jag sovit så jäkla risigt. Det är någon förbannad tv-reklam där de säger ”tankar som mal i huvudet” och det är PRECIS VAD SOM SKER HÄR. Har för övrigt en fråga om det heter mal, som djuret, och inte maler, som stenarna i en mölla? Nåväl. Kugghjulen i skallen stannar inte, och dels beror det på bloppisen som varit så förbaskat engagerande, men också boken och lägenhetssökande på Hemnet.

Idag vaknade jag 04.50, och trots att jag försökte somna om gick jag igenom kapitelindelningen till boken mentalt. Hmm, den där underrubriken borde kanske ligga där istället? Vad händer om jag tar den grejen efter den här?  Vid sextiden gav jag upp: drog på kaffekokaren, öppnade Word-dokumentet och körde loss. Dessutom hände jag på låset till ComHems kundservice och förhandlade till mig en bättre bredbandsdeal vid 08.30. (Är det här en inblick i hur mitt liv kommer se ut som pensionär?)

Jahaja, hur ser era liv ut idag då? HEJ!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Wilma 21 augusti 2019 at 15:18

  Har haft samma problem med sömnen i 1-2 veckor nu. Blir GaLeN. Känner att jag skulle vara tacksam för varenda tips just nu för hur man får sova. Har du några tips??

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:22

   De senaste dagarna har det löst sig ganska bra av sig självt, så vet inte om mina tips är mer än att bara försöka avlägsna tankarna (en ex-pojkväns pappa sa alltid att han tänkte på sina fötter när han skulle sova, för det var så himla tråkigt) och då blir det inte så jäkla tjattrigt i skallen! Håller tummarna för dig!

 • Reply Mima 23 augusti 2019 at 13:48

  Jag förstår vad du menar – det kan vara så himla tillfredsställande! Jag arbetar inom vården men drömmer mej ibland till arbetsplatser där en kan göra en och samma sak i etg t.ex. En hel dag med att enbart packa påsar eller systematiskt plocka ihop delar till verktyg t.ex. Saxar… En gång var jag praktikant på en äppelträdgård och fick som. Ansvarsuppgift att sätta 6000 nya äppelträdsplantor och DET om nåt var tillfredsställande. Åh, minns den tiden med värme även om det ofta var kallt, vått och ruskigt väder.

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:21

   AH, vad glad jag blev att inte vara ensam med de här märkliga drömmarna. Kommer ihåg när jag gick i högstadiet och vi såg filmen Dancer in the dark med Björk, där hon jobbade med att packetera hårnålar på plastplatta. Har inte kunnat släppa tanken på hur tillfredställande det verkade, trots att det gått 13 år… Hehe.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.