Livet

Planera mindre, reptilhjärna mer

8 oktober 2018

isabel-boltenstern-java

Håhå alla bloggläsare! Här anropar jag från en kopp java i föräldrahemmets kök. Tänk, här satt jag för sisådär 10 år sedan och funderade över andragradsekvationer och livet. Nu sitter jag mest och funderar över hur fasen tio år kan gå så fort?

 

På tal om 2008, eller strax där innan: satan vad jag önskar att bloggarna var som på den tiden. Otroligt prestigelösa och kantade av PhotoBooth. Det var inte så många som hade en systemkamera, ingen poserade mer än genom att på skolfotot blicka upp i något ensamt hörn och man var förbaskat rolig. Jag har skrivit ut alla mina gamla inlägg från Lunarstrom-dagboken och min första blogg och skrattar HÖGT när jag läser hur en tämligen otyglad hjärna fungerade.

Nyårslöfte 2019: planera mindre, reptilhjärna mer.

Imorgon ska jag åka upp till Stockholm igen och återgå till vardagslivet. Det har varit fem helt fläckfria dagar här i Helsingborg och jag har återigen fått en känsla av att det är här man MÅSTE bo för att bli lycklig. Alla som inte bor i sin barndomsstad kanske relaterar på ett eller annat vis? ELLER? Jag tänker att allt är så lätt i mindre städer. Inte så påkostat och pråligt, mer natur och allt i sin enkelhet. Men så vet jag också att jag är en mästare på att romantisera saker och ting.

Nu ska jag laga middag och sedan gosa ner mig i soffan. Saknar Skåne redan innan jag åkt härifrån. HÄJ!

isabel-boltenstern-java

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Christin / Midis 8 oktober 2018 at 20:36

  ÄLSKAR också det tidiga dagboksformatet i bloggar!! Och helsingborg alltså, kan känna igen känslan (även om ingen i familjen ens bor där längre, hehe).

  justwannahavefun.se/midis

 • Reply Linda Eriksson 9 oktober 2018 at 19:38

  Skulle inte det bästa vara att bo i Norrland på vintern och i Skåne på sommaren?
  Då får man snöiga pudriga vintrar med längdåkning och varm choklad, och badrock och havsbad på sommaren.
  Det är min syn när jag tänker på framtiden :) hehe

  • Reply Isabel Boltenstern 10 oktober 2018 at 14:32

   Så har jag också tänkt fram tills för något år sedan – då insåg jag snarare hur svårt det var att upprätthålla vänskapsrelationer i två städer, få jobbet att lira på olika platser och att skapa sig två ”separata liv” på något vis. Istället för att ha två ”hemma” riskerar man snarare att ha två tillfälliga boenden där man ständigt blir gäst. Men vad vet jag! Sitter ju inte inne på facit precis!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.