Resor

Roadtrip genom Spanien

6 juni 2017

Igår gjorde Alex och jag en halvspontan roadtrip genom Spanien! Planen var att åka tåg från Madrid till Marbella, men efter att bokningssidan buggat i över en månad hann priserna stiga genom taket. När vi i lördagskväll halvpanikade eftersom inget var bokat kom Alex på den briljanta idén att köra istället.

För 150 euro fick vi en Fiat 500 cab (<3) med full försäkring, fria mil, drop-off på annan ort och addera en extra förare. Dessutom fick vi 5000 Eurobonus-poäng på köpet! HURRA!

isabel-boltenstern-roadtrip-genom-spanien-01622+

Vi lämnade Madrid vid elva, utan att ha ätit frukost. Vi tänkte att en snabblunch på första bästa McDrive hade varit perfekt – MEN VAD HÄNDE DÅ? Jo, vi missade avfarten till första McDonalds eftersom skylten om dess existens uppenbarade sig PRECIS när en behövde svänga. Med en liten suck fortsatte vi på jakt efter nästa.

isabel-boltenstern-roadtrip-genom-spanien-01649+

Andra McDonalds låg inte där GPS:en sa, så vi yrade förgäves runt i ett industriområde i en kvart. Tredje McDonalds skulle ligga på avfart 49, men efter avfart 47 kom… 52?! De HOPPADE ÖVER vår avfart!

En timme senare insåg vi att ödemarken hade brett ut sig, och vi åkte av för att hitta något ätbart på en mack. När vi öppnade bildörrarna möttes vi av den värsta gödselodören jag någonsin känt, och då kommer jag ändå från Skåne. Aptiten försvann, och vi körde vidare söderut.

isabel-boltenstern-roadtrip-genom-spanien-01614+

Efter gediget sökarbete luskade jag reda på att närmsta Burger King låg 20 minuter från motorvägen, och vi hamnade i en liten stad vid namn Linares. Man skulle kunna säga att det var Spaniens motsvarighet till… Skövde?

Efter den slabbigaste senlunchen i mannaminne fortsatte vi färden mot Marbella. För er som undrar hur vi båda, plus monstruös packning, fick plats i en Fiat 500 låter vi hälsa att det gick alldeles utmärkt. Perfekt för två, sköna säten och bra ljudisolering från dånande vägljud. Vi båda blev helt sålda och vill nu köpa en!

isabel-boltenstern-roadtrip-genom-spanien-01616+

Efter ungefär sex timmar, och många 90-talsdängor senare, kom vi fram till Marbella där vi lämnade bilen. Nu har vi en veckas semester som väntar, och det ska bli SÅ ljuvligt att göra exakt ingenting. Imorgon kommer en vlogg upp från helgen som gått – håll utkik!

isabel-boltenstern-roadtrip-genom-spanien-01603+

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.