Utbrändhet Video

Saker jag vet om utmattning och stress

28 september 2017

Igår var jag en energilös amöba när jag tog tunnelbanan hem. Blicken fäste inte i någonting, kroppen ranglade hjälplöst i takt med tunnelbanans buller och i mitt huvud rabblade jag någon form av mantra. Saker jag vet.

För jag vet en hel del om utmattning, stress, prestationsångest och psykisk ohälsa. Om dåligt arbetsklimat, oro och rädsla för att bli av med allt man byggt upp. Om hopplösheten, ensamheten, skammen och skulden.

Imorse tryckte jag på record-knappen, för om saker jag lärt mig genom att genomleva de kan hjälpa någon annan – då är det inte bortkastat.

Så här kommer några saker jag vet om utmattning och stress.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nathalie johansson 29 september 2017 at 21:45

  TUSEN TACK!! För alla viktiga youtubeklipp och inlägg du gör kring psykisk ohälsa och utmattning. Jag är själv 21-år gammal, fick en akut-stressreaktion och var sjukskriven vid 20-års ålder, men gick ordentligt ”in i väggen” nu innan sommaren detta året. Du sätter ord på så många känslor och tankar att relatera till, bryter tabu:n, sprider oerhört viktig kunskap och gör ett fantastiskt jobb. Du har genom dina klipp och inlägg hjälpt mig mycket genom min sjukdomstid. Tack & stor kram!

  • Reply Isabel Boltenstern 30 september 2017 at 16:57

   TACK för dina fina ord men FAN vad ledsamt att ytterligare en ung person drabbats av den här soppan. Alltså VAD ska vi göra för att fler inte ska bli utbrända? HUR förändrar vi?! Stor kram och hoppas du mår bättre <3

 • Reply Linda Nehlin 1 oktober 2017 at 12:11

  En kall januari morgon trillade jag in på dina paris videos på youtube och på så sätt vidare till dina videos om utmattning. Varpå jag där började inse vart jag själv var på väg någonstans och varför min kropp strejka och anledningen till mina 733 förkylningar. ( så dåligt immunförsvar har ingen) Jag försökte bromsa därefter men tyvärr så var stupet för nära och bromssträckan för lång så jag dök 1 ½ månad senare.
  Jag vill oxå säga Tack för all tid och kraft du lägger ner, för att nå ut till alla drabbade och de på väg att drabbas för det behövs verkligen. Du gör en så viktig sak och är ett föredöme för så väldigt många unga tjejer, tjejer mitt i livet och då även gamla kärringar som jag :D
  Så stort tack Isabel och fortsätt vara dig själv och gör det du gör! Vi är många som stöttar dig och vi behöver prata om utmattning som en växande sjukdom utan stigmatisering.
  Vill även tipsa om den nya följetongen på Svt play ” We can´t do it” som handlar om just detta, där flera utmattade personer har blivit intervjuade om sin resa till utmattning och vad vi behöver göra för att förändra. Sägs mycket bra och kloka saker och hög igenkänning på mycket så om ni inte sett den så gör det!
  Stora och varma kramar från en utbränd malmöit <3 <3

 • Reply malin 1 oktober 2017 at 14:16

  Isabel, alla dina videor om utmattning är värda att se. Men det här är utan tvekan den viktigaste och mest hjärtknipande av de alla. Tack!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.