Mat

smoothie bowl

10 mars 2017

För några dagar sedan vaknade jag och kände en känsla jag inte känt sedan högstadiet: ”fy för sören, vad jag inte är sugen på frukost?!”… Jag har förätit mig på ägg, tröttnat på rostemackor och får kräkkänslor av fil-och-flingor. Knäckebröden ligger torra och tradiga i skafferiet, gröten växer i munnen och ALLA ovan nämnda alternativ känns bla-ha-iga.

Så när jag frågade mina Instagramföljare efter frukosttips vällde det in härliga förslag. Ett tips som nämndes flera gånger var smoothie bowl! Jag googlade, gick till butiken och shoppade ihop ingredienser, och titta vad jag snörde ihop imorse, ’rå:

isabel-boltenstern-frukost-smothie-bowl-1

SMOOTHIE BOWL ÄR:
En fastare smoothie som äts med sked, typ.

Dessutom kan man har fräsiga toppings som
gör att det blir lite matigare och mer mättande.

ETT SIMPELT SMOOTHIE BOWL-RECEPT:

Mixa ihop följande ingredienser till en slät sörja: en banan, en matsked jordnötssmör och frysta hallon+blåbär. Plus lite naturell yoghurt som smörjmedel, men det kan bytas ut mot soja-yoghurt eller mandelmjölk osv.

Sedan hällde jag upp den rosalila sörjan i en skål och toppade det med cashewnötter, pecannötter, torkad banan, kokosflingor och solrosfrön. Missade tyvärr den trendiga delen att lägga upp påläggen i små led, men men…

isabel-boltenstern-frukost-smothie-bowl-2

Och visst sören var det gott! Hatar ju folk som säger att frukostiga saker är ”lika gott som efterrätt” eftersom ALLA VET att efterrätter måste vara onyttiga och innehålla minst en chokladkomponent – MEN! Det var gott. Och man kan ha det som efterrätt. Det är inte lika gott som hemmagjord snickerskaka, det kan ingen påstå, men det var ändå ljuvligt.

Känner dock att det kommer bli ännu härligare att äta när det är varmt ute, för idag satt jag med konstant gåshud över hela kroppen när jag sörplade i mig min smoothie bowl. Och hade önskat att mättnadskänslan höll i sig LITE längre, men överväger att ha i mer jordnötssmör då… Oh well, jag ska experimentera vidare!

Betyg: 3,5 av 5

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bella 11 mars 2017 at 18:55

    Vad gott det ser ut!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.