Livet

snö! hurra!

5 november 2016

som skåning är jag van vid julaftnar (ett av SAOL:s fulaste ord) av brungul kaliber. det är vissna löv som förmultnat på asfalten, fem grader varmt i luften och känslan osar oktober. snön lyser med sin frånvaro fram till mars, så det alltid kommer några ynka flingor som förstör vårkänslan man börjat bygga upp.

men de senaste veckorna har jag varit så orimligt sugen på riktig vinter, med snö. sedan barnsben har jag varit en julromantiker som efter min födelsedag (2 juli) börjar gå DIREKT på x-mas-feelings. jag längtar efter julkalender, knäck, snö, julmusik och julmust. jag vill baka lussekatter i september och kollar årligen om både sunes jul, mysteriet på greveholm OCH pelle svanslös jul.

därför är det en FRÖJD att min kille 1) kommer från norrland, 2) har en familj som bor i fantastiska och snöbeklädda umeå och 3) har en mor som TRUMFAR mig i julbesatthet.

så när jag kom hit igår luktade hela huset brasa och klementiner. julmusten har flödat i hushållet sedan någon månad tillbaka. provsmakning av årets skumtomte-upplaga genomfördes. (betyg: 1 av 5 pga vem vill ha skumtomte med ”gröt och kanel”-smak?!)

KOLLA, vad juligt och fint det är!

isabel-boltenstern-umea-3

isabel-boltenstern-umea-2

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Eva Svärd @mrs_excalibur 5 november 2016 at 17:08

  Kan inte se dina bilder MEN det låter iaf mysigt. Kommer inte pröva årets skumtomte, vill ha vanliga och endast en eller två. Kram

 • Reply karin i 8 november 2016 at 13:22

  Hej,
  Du ska veta att dina inlägg hjälper mig oerhört mycket och det du berättar är det jag går igenom. Skillnaden är bara att ingen verkar tro att jag har utmatningsdepression, utan det jag får höra är att jag inte är samma person som tididgare och att jag bara förstör för mig själv i livet. Känns oerhört jobbigt och få höra det. Kollar omkring mig och ser och hör bara ur besvikn alla är på mig. Känns så joobigt. Jag har maialat dig en tidigare för att få höra vad du skull tipsa mig göra, men fick inget svar så srkvier här.

  • Reply Isabel Boltenstern 9 november 2016 at 16:04

   Men gud, vad är det för människor som säger så?! Låter ju helt fruktansvärt! Jag kollade precis min inkorg efter mail från dig, men har inte fått något. Skriver ett mail till dig så får du rätt adress till mig.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.