Livet

*spolar tillbaka livet 20 år*

29 februari 2020

Sista dagen i februari! Skottdagen! Eftersom jag satt uppe till 01.34 inatt och spelade datorspel (Olympens härskare från år 2000, I kid you not) blev det en liten sovmorgon imorse. Kan för mitt liv inte begripa två saker:

 • Hur snabbt tiden går när man fastnar i roliga spel. Tydligen hade Alex redan vid 22.45 sagt att han skulle borsta tänderna och lägga sig, men med min selektiva hörsel hörde jag… INGET. Märkte inte ens när han lämnade mig ensam i soffan?
 • Varför spel som Olympens härskare inte görs längre?! Det är som ett Sims City fast i antikens Grekland, med uppdrag som att producera sjöborrar och gjuta skulpturer till sina tempel. Den idén SÄLJER JU SIG SJÄLV, tänker jag.
olympens-harskare
En skärmdump över mitt skrytbygge.

Vad händer annars i livet då? Jag fick precis en hårddisk från min kollega som innehåller en massa timmars filmat material. Vi gör ju en dokumentär inför OS, och nu ska jag börja saxa ner innehållet och lägga en så kallad synkmatta. När jag valt vilka delar av konversationen som ska med lägger han bilder, bygger ut och kortar ner och lägger sitt magiska redigerarskimmer över projektet. Bonusinformation: idag är det 146 dagar kvar till OS-invigningen!

Nu ska jag sätta mig och fortsätta sammanfatta era Instakonto-tips ni levererade i förrgår. Det tar TID, kan jag lova, för ni var inte blyga i tipsandet. Det kommer bli en panglista. Håll utkik!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply malin 29 februari 2020 at 15:59

  håller helt med om att det där spelet säljer sig självt! men frågan är ju då, hur spelar du det? online, på datorn? skulle så gärna vilja prova. har själv suttit i timmar med ett annat ungefär lika knäppt spel: theme hospital. i det bygger och driver du sjukhus och ska bota patienter med till exempel elvis-syndrom (patienten tror att hen är elvis).

  • Reply Isabel Boltenstern 3 mars 2020 at 08:46

   Jag spelar det på datorn, men inte online! Det fanns på CD-rom förr, så nu får man köpa det via gog.com. Dock kan man bara spela på PC, så har man Mac som jag behöver man dessutom ladda ner ett program som heter CrossOver, som gör att datorn rollspelar PackardBell från typ 1997. UNDERBART!

 • Reply blåmesen 18 mars 2020 at 09:10

  Åh, älskade Olympens härskare Zeus! Även om jag alltid fick lite problem med att jag inte var så intresserad av att bygga upp min militära styrka, och förr eller senare kommer alltid någon douche (eller nåt monster) och ska invadera. Vad hände med diplomati..?

  • Reply Isabel Boltenstern 21 mars 2020 at 13:41

   Håller med till HUNDRA procent!! Blir fan tokig när folk ska slåss med mig – låt mig sköta mina vinodlingar ifred, please?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.