Träning

superträning på crossfit solid

24 mars 2017

Igår satte jag tassarna på Crossfit Solid för första gången – som mer än åskådare alltså. Jag har ju härjat i Solid:s lokaler i dryga året, men då av den simpla anledningen att Alexander tränade där. Tittar gärna på när Alex svettas. Han får som små tydliga droppar på huden, som om någon sprayat honom med växtsprayflaska. Otroligt jämnt fördelat… Men nu var det min träning vi skulle prata om, ja. Såhär ser det ut när man kommer in på Solid i Hötorgsgaraget:

isabel-boltenstern-crossfit-solid

Dagens träningssällskap var the one and only Api! Senast vi tränade ihop var i trettiogradiga Los Angeles, och då blev jag så jäkla inspirerad av denna starka lilla minihäst. Dagen till ära hade hon skrivit ihop ett träningsupplägg med följande uppvärmning:

 • Clean and jerk – först några lätta femmor, sedan några tyngre treor och sedan tvåor på 50 kilo.
 • Dips och… fan, nu minns jag inte vad det heter. Men man har en hantel på golvet, står böjd över den och ”drar upp den” som om man startar en båtmotor.

isabel-boltenstern-crossfit-solid
(Blir så extremt glad när jag ser denna människa och alla hennes tusen minspel?!)

Därefter körde vi igång med en EMOM, som står för ”every minute on the minute”. Varje gång en minut börjar ska man göra en/flera övningar, och har alltså minuten på sig. Blir man klar snabbare får man vila minuten ut. Festligt sätt att lura hjärnan!

Eftersom Api är en rutinerad räv körde hon fler repetitioner än jag, men detta är ju det fina med Crossfit: alla kan köra ihop, man anpassar det bara efter sin egen förmåga. *tårögd*

EMOM – 6 VARV
(ALLTSÅ 30 MINUTER)

 • MINUT ETT
  8 dumbbell snatch med 12,5 kilo
  8 burpees
 • MINUT TVÅ
  8 handstand pushups
  10 utfallssteg med 12-kilos-kettlebell
 • MINUT TRE
  8 thrusters med 25 kilo
  6 pullups (och jag körde med gummiband)
 • MINUT FYRA
  6 boxjump
  6 toes to bar (vilket jag inte bemästrar, så jag körde någon halvdan variant)
 • MINUT FEM
  vila

isabel-boltenstern-crossfit-solid

När klockan stod på 23 minuter gjorde sig dagens lunch påmind i halsen, så sista varvet blev inte alls sådär som ovan. Jag orkade typ hälften av alla reps, men tänkte ändå att det var bättre än att bryta helt. Api slaktade dock. Extremt motiverande att köra med denna quinna!

isabel-boltenstern-crossfit-solid

ÄLSKAR bilden här nedan. Det ser verkligen ut som att Api tänker:
”Issa, y u posing for dis camera, EMOM not ofer jet” ?

isabel-boltenstern-crossfit-solid
Och efter passet var det lite nostalgiskt eftersom Alex kom dit och hämtade mig, som om jag vore en åttaåring som behövde målsmans närvaro för att få lämna lokalen. Så som jag brukade komma och möta honom mötte han nu mig :’) sött.

isabel-boltenstern-crossfit-solid

Så 120.294 tack till Api som lät mig komma och gästspela på Crossfit Solid! Önskar att alla kunde ha en lika bra kompis som Api, för varje samtal med henne är en fröjd.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Api 24 mars 2017 at 18:19

  Du är en fantastisk vän!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.