Q&A

Svara på varandras frågor!

11 maj 2019

För ett tag sedan bad jag er ställa frågor som jag kunde göra blogginlägg av, men sedan tänkte jag: är det inte roligare om ni besvarar de själva – åt varandra? Ni som följer är ju så himla kloka! Svara på en du brinner för, eller alla p.g.a roligt med olika åsikter. Vi har precis ändrat kommentarsystem här på bloggen, så nu är det mycket enklare! *håller tummarna för att ni faktiskt tar er tiden nu, hehe*

FRÅGA 1: Vad är du mest stolt över med dig själv?

FRÅGA 2: Vilken är LIVETS matlåda?

FRÅGA 3: Om du inte hade några som helst begränsningar, hur hade ditt liv då sett ut?

FRÅGA 4: Vad är det roligaste du vet att göra?

FRÅGA 5: Hur hanterar du när negativa tankar tar överhanden och du blir begränsad av det?

Vi ses i kommentarsfältet! 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Linnéa 11 maj 2019 at 09:24

  FRÅGA 1: Att jag senaste året verkligen har börjat lyssna på min kropp! Vill den träna, så gör jag det. Vill den vila, så jag gör det. Det känns som att jag för första gången har en riktigt fin relation med min kropp <3

  FRÅGA 2: Min go-to-matlåda är morotssås med pasta från kokboken Mer Vego.

  FRÅGA 3: Jag hade varit lite mer ledig och haft mer tid för att vandra och vara i naturen. I övrigt är jag ändå himla nöjd med mitt liv just nu!

  FRÅGA 4: Trodde aldrig jag skulle svara det här men: TRÄNA! Klättra, springa, yoga eller vad som helst som kroppen och jag blir glad av!

  FRÅGA 5: Jag börjar om. Tänker på allt jag kan och har klarat. Tänker på sånt jag är stolt över. Som när jag åkte till Spanien och vandrade i fem veckor. Att jag kan mer än jag tror.

  Kram på er alla!

 • Reply Christoffer 11 maj 2019 at 09:44

  1. Att jag i tidig ålder bestämde mig att inte dricka alkohol av olika anledningar. Jag är nu 28 år och har aldrig smakat.

 • Reply Lovisa 11 maj 2019 at 13:56

  1. Att jag i princip alltid vågar vara mig själv och stå upp för det jag tror på och gillar, utan att för den delen gorma om det i ansiktet på folk. Nu slänger jag in en till; och att jag är snäll och tror gott om människor. Folk brukar säga att jag är naiv för att jag är så godtrogen och då säger jag, ja det är jag och det är jag gärna!

  2. Jag har tyvärr inte funnit den ultimata än men fetaostbiffar med ugnsbakad potatis, morot och rödbeta med tsatsiki och gula russin till är himla gott. Jobbigt bara att såsen måste vara i en egen burk.

  3. Jag hade köpt en kolonilott med en liten stuga till och massa blommor till balkongen. Där hade jag fått leva ut mitt trädgårdsintresse och njutit med ett glas hemgjord saft. Jag hade arbetat 50 % som förskollärare och sedan vart ledig resten av tiden.

  4. Plantera och sköta om växter och skratta med vänner.

  5. Jag låter tankarna ta över, gråta massa av frustration för att sedan försöka hitta en lösning. Oftast hittar jag inte en lösning men lär mig att leva med tankarna utan att dom får ta över mig.

 • Reply Alva 12 maj 2019 at 15:30

  Hej!
  Jag snubblade nyss över din blogg och ett gammalt blogginlägg där du berättar om din väg till sportjournalist. Du nämnde att de pressansvariga gav dig ett förslag att bli skribent efter de kikat in din blogg, så min dåligt formulerade fråga blir helt enkelt vad det var du bloggade om? Jag skulle själv vilja starta en ”sport”-blogg men vet verkligen inte vad jag ska skriva om! Ska den vara personlig osv? Tack på förhand :)

 • Reply Johanna 12 maj 2019 at 20:20

  1. Att jag under de senaste två åren lärt känna mig själv så pass mycket, lärt mig att lyssna på och prioritera mig själv och mitt mående. Det är helt amazing. Och jag är så jäkla stolt över att jag insett hur mycket jag faktiskt klarar av och kan påverka helt själv.

  2. Hmmmmm livets matlåda….. tror det är en vegetarisk lassagne med bla. morot, spenat och fetaost

  3. Oj det är så mycket jag skulle vilja göra. Men framförallt frigöra tid så att jag kan ägna mig åt saker jag tycker om. Jag skulle ha en egen ateljé där jag ägnar mig åt keramik och andra kreativa saker och där folk som går förbi bara kan komma in och kika. Och sen skulle jag vilja ha ett hus med ett stort växthus och trädgård med massor av växter.

  4. Tycker om att vandra i fina miljöer, men det är ju mer härligt. Det roligaste jag vet är nog att föra diskussioner om intressanta ämnen och skratta med vänner. Och spela tennis eller nån annan rolig aktivitet.

  5. Idag har jag varit fast i låg energi och dåliga tankar och funderade då just på denna frågan utan att jag kom fram till någon bra lösning, haha. Men det som jag har märkt oftast får det att vända är att bara ge upp kampen mot tankarna. Alltså ge upp med att försöka mota bort tankarna eller känslorna och istället bara tänka ”jaha det är världens sämsta dag, men då får det väl va det” och sen göra det bästa därifrån. Då brukar det faktiskt oftast vända. Det är inte alltid så lätt. Jag lyckades tex. inte så bra idag, men det är en ny dag imorgon helt enkelt. Sen också att läsa/ lyssna på något som inspirerar en och påminner om den inställningen man vill ha.

 • Reply Susanne 13 maj 2019 at 14:14

  1. Att jag är trygg i mig själv och vem jag är :) har aldrig skämt över mig själv eller mina val i livet.

  2. Halloumipytt med örtsmör <3

  3. Då hade jag jobbat med mitt yrke (planeringsarkitekt), dock kanske inte heltid. Sen varit ledig och skaffat en hund. Hade också gärna velat bo i hus med en härlig trädgård med äppelträd. Drömlivet!

  4. Vara i sommarstugan, simma i havet, cykla på nysopade vägar, baka och sen äta upp det jag bakade (mums, haha), dricka vin med min bästis och prata om livet.

  5. Oj vad svårt. Sånt här tampas jag en del med, men jag försöker ofta bara gråta ut och vara i känslan ett tag. Sen, om jag inte kan lösa något direkt, försöker jag göra lugna saker som jag mår bra av. Exempelvis att ta en skogspromenad (utan musik eller nån podd), se på något kravlöst tv-program eller läsa en skvallertidning.

 • Reply Clara, Bossbloggen 15 maj 2019 at 22:22

  Så rolig läsning!

  FRÅGA 1: Vad är du mest stolt över med dig själv?

  Att jag startade Bossbloggen för snart tre år sedan eftersom den har gjort att jag har mitt drömjobb idag!

  FRÅGA 2: Vilken är LIVETS matlåda?

  Måste erkänna att jag inte gillar matlådor alltså. Jag önskar att jag gjorde det men äter dem verkligen bara för att jag måste (lagar förstås storkok och äter rester detta till trots). Är dock sjukt kinkig med vad som är i dem och värmer den helst inte i micron.

  FRÅGA 3: Om du inte hade några som helst begränsningar, hur hade ditt liv då sett ut?

  Som idag men jag hade rest mer och förmodligen tagit ut mer semester än vad jag gör nu (Mvh Företagare i uppstartsfasen)

  FRÅGA 4: Vad är det roligaste du vet att göra?

  Uppleva äventyr, upptäcka nya saker, leta efter och finna lönnfack, umgås med familj och vänner, spela brädspel, dansa och rida. Listan kan göras lång!

  FRÅGA 5: Hur hanterar du när negativa tankar tar överhanden och du blir begränsad av det?

  Jag försöker att inte ta mig själv på så stort allvar, sysselsätta mig med något annat eller så ber jag någon som står mig nära säga åt mig att skärpa till mig.

 • Reply Michaela 17 maj 2019 at 08:53

  FRÅGA 1: Att jag tog tag i ett mål jag satte som tonåring; läste in naturprogrammet på komvux och fick min gymnasieexamen som 27-åring.

  FRÅGA 2: Vilken är LIVETS matlåda?
  Oh. Köttfärssås med spaghetti and GINORMOUS amounts of parmesan.

  FRÅGA 3: Jag hade varit läkare och arbetat ideellt på Läkare utan gränser, eller startat en egen klinik i ett hårt drabbat land.

  FRÅGA 4: Något kreativt, rita, fota, skriva. Eller spela wow…

  FRÅGA 5: Jag ältar det (tyvärr) ett tag men sedan når jag ofta en punkt då jag har överanalyserat allt utan och innan och inser att det inte leder någonvart. Ofta brukar det hjälpa att försöka hitta ljusglimtar, en fin vy på väg till jobbet eller en söt liten person som skrattar, kattklipp på youtube… Eller krama massa hundar.

 • Reply Vilma 22 maj 2019 at 21:27

  1. Jag är stolt över att jag hela tiden växer och blir starkare i mig själv. Att jag vågar ta mer och mer plats. Jag duger som jag är.
  (Tycker alltid det är svårt att svara på vad jag är stolt över med mig själv och måste medge att jag till en början inte tänkte svara på denna fråga + att det tog låång tid att komma på någonting över huvud taget.)
  Men jag är stolt över att jag
  2. Bästa matlådan jag kommer att tänka på är halloumistroganoff. LOOVE!
  3. Oj, det finns så mycket. Det första jag kommer att tänka på är att om jag inte hade några begränsningar skulle jag se mer av värden. Både av Sverige men även resten av jordklotet. Jag skulle uppleva mer saker hemifrån, uppleva och se nya platser.
  4. Det roligaste jag vet är att umgås och skratta med personer jag tycker om.
  5. Om de negativa tankarna börjar ta över måste jag prata om dem (oftast med mamma eller pappa). Efter jag pratat om dem och gråtit en del brukar jag ha ett annat perspektiv på det hela och med tid komma ur de negativa.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.