Livet

Toastmadame för första gången

3 augusti 2018

De tre senaste dygnen har min hjärna varit en smältdeg! Anledningen är att jag fått den stora äran att vara toastmadame på mina fina vänner Linn och Petters bröllop nere i Torekov. I dagarna tre ska firandet pågå, och bara idag har jag suttit i 10 timmar med att planera, göra ett körschema, ringa talare, skriva ut saker och strukturera upp middagens 4-5 timmar.

Det är så förbaskat kul, och jag har läst varenda forum internet har att erbjuda på ämnet. Senast jag var på ett bröllop var ungefär 2011, och då agerade jag fotograf. Mina kunskaper om toastmasteri har därför varit minimala – så om ni har tips på saker jag inte får glömma, vad jag ska tänka på eller andra välmenande hejarop: KOMMENTARSFÄLTET, PLZ!

(Det fina i kråksången är att jag jobbar med att ta saker på uppstuds, inte räds att prata inför folk och… gillar att göra körscheman. Så helt ute och cyklar är jag nog inte!)

isabel-boltenstern-mohippa-barclona-linn

Jag har alltså paniksvettats och gråtit glädjetårar de senaste dagarna. Dels för att det är ett glädjande uppdrag att få plus att man sett så många fina klipp från vigslar, men också att man av hela sitt hjärta vill att det ska bli bra för brudparet. Hade aldrig förlåtit mig själv om jag kastade ihop en planering på en pisskvart och sedan förlitade mig på slumpen allt skulle gå vägen. Kan också känna, för första gången i mitt liv, att jag längtar till mitt eget framtida bröllop… Spännande!

Nåväl, nu ska jag byta skrivarpatron och fortsätta. Jag återkommer i ärendet när jag fått mitt betyg av brudparet och gästerna, och om jag skött mig ska jag göra ett mastigt blogginlägg om hur fan man toastmastrar. En stor checklista, ”tänk-på-det-här” och vad som blev mest lyckat. En sådan guide jag själv hade behövt right about now, alltså…

WISH ME LUCK!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Malin Emmoth 5 augusti 2018 at 15:30

  Vore toppen om du skrev det innan 15/9 haha. Är också helt ny på det här och min bästa vän gifter sig! Vill att det ska bli perf! Lycka till!
  Kram från en syster i toastmastrandet!

  • Reply Amanda Gustafsson Johansson 15 augusti 2018 at 21:01

   Känner exakt samma, ska toasta på min killes tvillingbrors bröllop den 8 september – the pressure is on! Kom gärna med guiden asap, it is well needed.

 • Reply Anja Forsnor 5 augusti 2018 at 19:23

  Haha, skrev precis ett inlägg på typ samma tema. Älskar att vi ändå kan hjälpa varandra i det här! Snart är det jag som ringer dig för råd!! <3 Ps. Kommer gå skitbra, du kommer glänsa!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.