Träning

Träning med en som är dubbelt så stark

10 oktober 2017

Det känns som en istid sedan Alex och jag tränade ihop, men igår blev det äntligen av! Alexander är min sambo, för er som inte vet. Han tävlar inom Crossfit och är lika bra på sporten som jag är på att komma för sent, det vill säga SVINBRA.

För att jämföra med något som är lättare att greppa: det är som om jag skulle ha spelat lite måndagshockey med Staffan Kronwall. Okej, vi släpper det.

Trots att vi är så olika starka körde vi tillsammans, och utan att låta som en överentusiastisk representant för sporten är detta PRECIS det som gör Crossfit så fantastiskt. Allt går att anpassa efter nivå, ork och humör. Alla kan således köra tillsammans så länge man skalar övningarna efter behag.

isabel-boltenstern-crossfit-alex

Vi körde så kallad ”I go, you go”. Precis som det låter körde jag ett varv medan Alex vilade, därefter körde han ett varv medan jag vilade. Det är ett bra sätt att 1) få mer vila än om man kör själv, 2) vara engagerad och hinna se vad den andre gör och 3) få lite pepp och medvind när den andre står vid sidlinjen.

Idag har jag sjungande träningsvärk där jag annars brukar ha ont efter att ha suttit vid datorn för länge. Jag tänker att det är ett gott tecken! Jag behöver nämligen stärka upp axlarna, övre ryggen och skuldrorna för att inte sitta som en hösäck…

En av övningarna vi körde är min personliga favorit: handstand pushups. Då står man på händer mot väggen, sänker ner sig som ett lod så huvudet nuddar en kudde. Därefter ska man ta sig upp på händer igen och alltså göra en armhävning – antingen strikt, eller så hjälper man till genom att ”kippa” med benen och på så sätt rycka sig uppåt.

ÄSCH, det är ju lönlöst att förklara i text. Jag misstänker att jag får göra en handstand pushup-guide i videoformat istället!

isabel-boltenstern-crossfit-alex2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Wenche 11 oktober 2017 at 09:27

    Fina ni!

  • Reply Alexandra 11 oktober 2017 at 13:28

    Ser framemot en HSPU-video! :D

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.