Kläder och smink

Träning och hårtvätt – hur fan gör man?!

23 augusti 2019
Inlägget innehåller reklamlänkar

Ett ständigt återkommande dilemma för långhåriga individer som tränar är hur man ska planera in diverse hårtvätt. Det kan låta trivialt, men helvete, vad det kräver planering för att få till någon form av normal fuktighet i hårbotten kombinerat med träning. Hur ofta ska man tvätta? När ska man spraya ner sig med torrschampoo? Hur räddar man den snustorra hårbotten efter alla produkter?!

Jag har inte svaret. Jag tycker fortfarande att detta är en omöjlig nöt att knäcka och spenderar 90% av min vardag med flottigt hår i en uppsatt boll, men ni – NI HAR SVAREN! Det visade ni inte minst via Instastory där 74 tjejer gav sina tips. Här kommer ett axplock:

Först har vi de självklara torrschampoo-användarna. Det vanligaste (baserat på min ovetenskapliga studie) var att ni körde torrschampoo efter (men vissa INNAN) träning. Men hur gör man då om skalpen blir torr som Sahara och börjar klia? Mvh person med sårskorpor i hårbotten.

Dels kom huskurstips som att göra en inpackning av kokosolja, men vissa av er hade också tips på produkter som inte hittas på bakavdelningen på Ica! Kolla här:

För att underlätta ert sökande efter lösning kommer här direktlänkar till produkterna som tipsas här ovan:

Löwengrip Good To Go Torrschampoo
Lernberger Stafsing Dryclean

Oklart om följaren tyckte att overnight-masken också var ett alternativ till skalprehab, men jag länkar den här ändå: Löwengrip Overnight Hair Mask

Dessutom tipsade folk om att bara skölja håret utan att schamponera det. Om det funkar för dig – GÖTT – men för mig hade detta inneburit ett helt liv av ständigt blött hår, alternativt en deltidstjänst med hårfönen i hand.

Sist men inte minst har vi en samlad kompott av människor som hittat lösningen i att antingen planera – eller skita i att konstla till det. Kanske är det här svaret ligger?

Hoppas att ni hittat något som funkar för er i denna bonanza av möjligheter!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jessica 23 augusti 2019 at 18:20

  Maria Åkerberg har ett schampo med mynta som faktiskt funkar toppen mot torr hårbotten (iaf på mig som typ inte kan bära svarta kläder på vintern pga torr hårbotten).

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:19

   Tack för tips! Ska givetvis spana in detta när mitt Bedhead har tagit slut!

 • Reply Denise 23 augusti 2019 at 18:31

  Missade att kommentera innan, men min lösning är potatismjöl! (Eller potatismjöl + en nypa kakao för brunetter). Skonsamt, parfymfritt och billigt! Dock får man applicera lite försiktigt, så mitt bästa tips är att applicera med puderborste, har även sett folk som använder saltkar eller liknande förpackning med små hål. Sedan är det bara att borsta ut resterna!
  En gammal kollega till mig tvättade inte håret på över ett år då denna metod funkade så bra, och hennes hår såg alltid fräscht ut. Så långt skulle jag nog inte gå dock…

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:19

   ETT ÅR?! Alltså förlåt om jag är en partypooper nu men det låter riktigt vidrigt!? Tänker att man får byta örngott ganska ofta då, haha.

 • Reply Fia 23 augusti 2019 at 18:33

  Åh det här var världens bästa inlägg!! Tack för alla tips, hälsningar tränar- 3 ggr/vecka-och-försöker-hålla-mig-till-2-hårtvättar/vecka…?‍♀️?

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:18

   Blev så jäkla glad när folk delade med sig – KUNSKAP ÄR MAKT! (Eller ja, i detta fallet är det snarare personliga erfarenheter som är makt…)

 • Reply A 23 augusti 2019 at 19:59

  Löwengrips torrschampo är det enda jag får sår i hårbotten av. Gillar dock texturen!

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:17

   Åh nej!? Fan vad trist… Får testa det andra då!

 • Reply Wenche 23 augusti 2019 at 20:16

  Älskar detta! Ska prova alla tips!

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:17

   ÄLSKAR när alla drar sitt strå till den kollektiva stacken! FLOTTIGA HÅRBOTTNAR UNITE!

 • Reply Ida 24 augusti 2019 at 14:17

  Alltså räddningen är att när håret är svettigt efter träningen, spraya i torrschampo och föna in det, som nytvättat!!

  • Reply Isabel Boltenstern 25 augusti 2019 at 11:16

   Tänker att lösningen kanske ligger i det där med fönen, att man inte går och har det fuktigt i skallen i flera timmar? Ska börja anamma detta!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.