Livet

Träningsmål avklarat – 45 kilo snatch

9 september 2017

HUR kan jag ha klarat av ett av mina träningsmål för året UTAN att blogga om ’et?! I augusti satte jag ju upp fem rejäla mål att sätta tänderna i under året, och det första jag betade av var 100 kilo i marklyft.

I veckan var det dags att sätta bock framför ytterligare ett mål när jag snatchade upp 45 kilo över huvudet! HEJA!

Api och jag satt på Solids kontor och jobbade när vi fick för oss att det var en personbästa-dag. Vi värmde upp, greppade vars en stång och stegade ganska raskt uppåt i vikt. På något oförklarligt sätt kändes det så lätt just den onsdagen?

När jag började känna att det tog emot litegrann tittade jag ner, gjorde den här minen ”?” och räknade ihop till 40 kilo – alltså två färre än mitt senaste personbästa? Då fick jag vittring om att det här skulle gå vägen, så jag slängde på ytterligare tre kilo och myste upp 43 kilo utan problem.

Därefter fick jag extra påhejning av Amanda Fränden och Helena Falk. Och har man fyra ögon som tävlat Crossfit Games på sig i stundens hetta, då… fixar man det. På något mirakulöst vis.

isabel-boltenstern-snatch-45-kilo
45 kilo snatch och lite segerdans!

Så nu tar jag 45 kilo i snatch, men minns hur rädd jag var för stången för bara tre månader sedan. Även om jag hade en vikt som jag rent muskulärt orkade, så ”vägrade” skallen på grund av osäkerheten och otryggheten. Jag ryggade tillbaka från stången, tänkte fem hundra tankar och fick kortslutning. MEN NU, HÖRRNI! Nu har jag sakta men säkert vant mig genom enträget harvande med låga vikter, bara för att vänja skallen.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply elin 9 september 2017 at 08:49

  SÅÅ grym!

 • Reply Caroline 9 september 2017 at 14:32

  Hej. Är kanske inne på fel inlägg men letat och hittar inte det jag vill.
  Vet du gjorde en lista om kort kommandon en gång. Tex när man ska skriva sin email men ist för och skriva hela så behöver man bara skriva 2 @@ för att få upp hela mejlen. Hittar inte inlägget!! Och letat i iPhone efter det men nada. Kan du tagga inlägget tror du?
  Tacksam för svar.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.