Livet

Uppdatering från livet

7 februari 2020

Hej hej hallå kamrater! Det var längesedan jag satte mig och skrev ett rakt-upp-och-ner-inlägg här på bloggen, men nu uppstod feeling. Jag tänkte sammanfatta vad som händer på livets olika fronter! Låt oss börja!

BOKEN

För två veckor sedan lämnade jag in manuset för kanske sista gången, och nu är dokumentet hos en korrläsare som rättar ord som ”rostemacka” till det mer rikssvenska ”rostmacka” (till mitt stora förtret). En bok är ju inte som en blogg där man får vara hur inkorrekt och personlig som helst – folk måste ju förstå vad fasen jag menar, även de som inte hör min skånska stämma i huvudet.

Förra veckan bollades en kvadriljon mail mellan förlaget, mig och en designer som fått i uppdrag att göra omslaget. Det är helt vansinnigt, vad svårt det är att sätta fingret på varför en färgkod känns bättre än en annan , varför ett typsnitt är lite för hårt eller runt eller bara inte… RÄTT? Nu har vi kommit fram till ett omslag som jag hoppas få visa er snart.

OCH TITELN! Den får jag snart avslöja! Och releasedatum! Och förbeställning! Och länk till var man köper signerade exemplar! Helsike, vad spännande detta känns!

Tänk att man till sommaren kan sitta såhär, fast med MIN BOK? Helt ofattbart roligt, ju!

JOBB

Sedan innebandy-VM i december har det varit lågtryck på jobbfronten, men nu börjar det trilla in uppdrag inför våren! Det är nästan exakt ett halvår till sommar-OS i Tokyo invigs, och i tisdags fick jag klartecken på att göra en egen inslagsserie! Jag vet att man hatar när folk skriver att de ”inte kan säga mer än så pga någon förbannad hemlighetsstämpel”, men det hade ju varit tragiskt om jag fick sparken för att jag bröt ett sådant löfte. ROLIGT kommer det bli, i alla fall!

TRÄNING

Den största anledningen till att vi flyttade var för att få fler kvadratmeter, men också för att komma på samma sida stan som våra vänner, Alex jobb och träningen. De två månader som passerat har varit så jäkla härliga – helt friktionsfria! Nu kan jag tassa ner till Crossfit-boxen på fem minuter, istället för 40 minuters tunnelbanefärd som det var innan, och detta har gjort att träningen faktiskt blir av.

I veckan blev det en riktigt svettig wod med totalt 100 bar facing burpees och 90 snatchar i stigande vikt, med en timecap på 17 minuter.

Fyra pass i veckan har det blivit på senaste, och det är inte likt mig. Tidigare fick jag till ett, maximalt två, men lättheten har medfört att det dessutom blivit extra roligt. Nu är vi ett stort gäng på boxen som kör Alex programmering (Original Athlete, ni vet), vilket gör att det alltid finns någon att köra med när man kommer dit. SUPERKUL!

SIDOPROJEKT

Lite grejor jag håller på med just nu:

 • Lär mig Adobe Illustrator lite bättre – har inte använt det sedan gymnasiet eftersom jag gjort all min grafik i Photoshop.
 • Funderar på att köpa en iPad och ritpenna för att kunna använda ProCreate? Eller är detta ännu en fixidé som kommer rinna ut i sanden?
 • Rensar, sorterar och viker om ALLA (!) plagg i min garderob för att allt ska hamna på ett så ergonomiskt perfekt ställe som möjligt.
 • Gör en egen hemsida till boken, där man ska kunna hitta recensioner, extramaterial, köplänk och annat smått och gott!
 • Har börjat läsa BÖCKER! Ni som följer mig på Instagram vet att jag igår efterfrågade titlar jag kunde sätta tänderna i, och har nu skaffat ett konto på Goodreads där jag gjort en bokhylla med alla era förslag. Den uppdateras löpande, så in och kika!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Karin 7 februari 2020 at 11:03

  Wow vad kul att du har lagt in alla förslag på Goodreads. Började följa dig där direkt! Typ en av mina favoritsidor.

 • Reply Malin 7 februari 2020 at 11:23

  Älskar Goodreads! Så kul att du finns där. Ska genast försöka börja följa dig :)

 • Reply C 7 februari 2020 at 11:29

  Hittade boken på Adlibris och Bokus redan där release datum och titel redan fanns. Allt som saknades var en omslagsbild. Älskar titeln men hade hoppats på att boken skulle släppas tidigare, hehe. ;)

 • Reply Veronica 10 februari 2020 at 11:53

  Heter ju rostemacka ?‍♀️

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.