Livet

Vad ingår i den perfekta helgen?

26 september 2020

Helger är som bekant livets grej, och under senaste skogspromenaden med min vän Sara pratade vi om just detta: allt man vill slänga in i den ultimata helgkompotten! För ett par år sedan hade mitt svar inkluderat mer tequila än idag, för nu är det mer relaxade grejor som hamnar på min lista.

För egen del startar den perfekta helgen med sovmorgon. Mobilen är på månläge, och alarm har absolut inte ställts in kvällen innan. Sovrumsfönstret har varit halvöppet under natten så det är svalt i rummet men varmt under duntäcket – och Ingrid värmer lite extra eftersom hon är en vandrande värmegenerator.

Samtidigt som kaffet puttrar slår jag på en go spellista på Spotify. Kanske nostalgilistan? Där ligger en massa Death Cab for Cutie och sådant jag lyssnade på i gymnasiet. Och så sätter jag mig vid datorn en vända medan Ingrid sover under filten i soffan bakom. Bilder redigeras, något blogginlägg kanske skrivs? ÄR det idag jag beskriver? Absolut.

Eftersom jag har en sambo som alltid jobbar på lördagar brukar det vara dagen då jag tar det piano i min ensamhet. Efter utmattningen har jag lärt mig trivas i mitt eget sällskap, och jag älskar att dona på med mitt. Slänga in tvätt i maskinen, rita hus i Illustrator och lyssna på en ljudbok.

Men den ultimata helgen innebär också: ett träningspass med en kompis, en långpromenad i skogen med Ingrid, telefonsamtal till mamma och pappa. Och så får jag spontaninfall – sparar något recept på Instagram, planterar om en forellbegonia eller powernapar. Obligatorisk för en perfekt helg är dock att snuffa Ingrid på magen, klippa hennes klor och göra ”sök”-lekar i lägenheten.

Det absolut bästa med helgerna nu för tiden är att vi (så gott som alltid) får till en middag med våra goa vänner Carro och Jesper. Under helgerna är det detta jag längtar efter mest. Det är helt fantastiskt att man kan hitta två pangkompisar mitt i livet. Jag har Crossfiten att tacka för det här, once again!

På helgerna brukar jag också gilla att baka något – detta av tre simpla anledningar: det smakar gott, det luktar gott och det är härligt att skapa något med händerna. De senaste helgerna har det blivit den knäckiga äppelpajen jag bloggade om tidigare. Helvete, vad god den är med lite vaniljvisp på!

Men det absolut bästa med helgerna är att inget av detta är ett måste. Att det får styras av vad jag känner för, vad jag orkar och vad jag längtat efter under veckan. Gör man en checklista av det hela försvinner magin med det.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.