Projekt

Vad ni tycker om bloggen (som gjorde mig väldigt glad)

12 oktober 2019

I sann Melodifestivalen-anda får jag äntligen anledning att säga: Sverige, vi har ett resultat! Nu kanske detta inte är superintressant för er, det var trots allt bara för min skull undersökningen gjordes, men vem kan tacka nej till färgglada diagram? PRECIS. Låt oss se hur ni svarade.

(PS. ni var 356 pers som svarade på den första undersökningen, men eftersom SurveyMonkey krävde mig på 406 kronor för att läsa fler än 100 svar bytte jag till Googles egna enkätsystem. Därför syns bara 500+ svar här, men procentuellt var det jäkligt jämt så detta är fortfarande målande för vad den samlade skaran tycker.)

Man undrar ju hur ofta ”ibland” är och hur ofta ”ofta” är, men eftersom det här inte ska användas till någon forskningsrapport och ge högskolepoäng är det lite skit samma. Tapperhetsmedalj till er som inte läser bloggen men ändå ville vara med i undersökningen och skriva ”KONSTIG FRÅGA, JAG LÄSER JU INTE SÄGER JAG” på följande frågor…

Här kommer det intressanta! De flesta av er verkar gilla precis de inlägg jag själv gillar – både att skriva och läsa. De fem ni ser i topp är mina personliga favoriter, och det gjorde mig glad att se att ni också tycker om de. Ofta tror jag att man försöker för mycket, att det egentligen är det simpla och spontana som blir bäst.

Dessutom SÅ glad att ni vill läsa om flytten och inredning! Jag absolut ha detta i åtanke och försöka inkludera er i det mesta. Tack för påminnelsen! 

PS. ni var 13 personer som skrev ”Ingrid” eller ”hunden” som egna förslag, så misstänker att jag får kabla ut fler bilder och historier om ettåringen!

Jag frågade vilka inlägg och kategorier ni inte intresserar er för lika starkt, och egentligen blev det raka motsatsen till statistiken ni ser ovan, så jag tog inte med den. Kläder, smink, shopping och bokskrivande var ni inte superintresserade av, så de bitarna behöver jag inte krampaktigt hålla tag i längre.

Här talade också staplarna sitt tydliga språk. Kontinuitet, nya inlägg oftare, ja det är vad ni efterfrågar. Eftersom jag är en periodare av rang kommer ibland tider med inlägg varje dag i en vecka, därefter radiotystnad i en månad. Ska försöka sprida ut det lite jämnare!

153 kommentarer lämnades på frågan om bloggen tillför något Instagram saknar, och jag samlade några svar som representerade massan. Generellt går ni in i ”ett annat läge” när ni läser blogg, som att ni tar er tiden på ett sätt ni inte gör via Instagram (där man ofta bara sveper förbi i all hast). Dessutom tyckte flera att bilderna gör stor skillnad, att man får mer på bloggen, och att texten blir bättre när man får lägga ut den mer än vad Instagram tillåter.

HELT enig i allt! Dessutom tyckte jag att det var så intressant vad en tjej skrev via DM: hon tror inte att det är bloggarna som håller på att dö, hon tror att Instagram är på väg att slockna. Det var en spännande tanke, för själv upplever jag samma sak utan att riktigt ha ägnat det större tankeverksamhet. Tror ni också det, att Instagram är på väg att gå Facebooks öde till mötes?

Avslutningsvis blev jag så vansinnigt glad av det här, att nästan 90 procent av er vill att denna lilla plats i cyberspace fortsätter finnas. Så good news: vi kör vidare!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johanna 12 oktober 2019 at 15:27

  Wihoo!
  Ang. instagram så tror jag absolut att det är lite på utdöende. Känns som alla är så trötta på allt ytligt och många börjar skåda igenom det, vilket gör att det inte blir lika roligt. Plus att man har sett det nu. Sen känns det som allt fler (i min umgängeskrets i alla fall) blir mer medvetna om sina skärmvanor och börjar göra aktiva val även där. Och lägga bort telefonen, kanske titta instagram 3 ggr per dag istället för varannan minut. Tycker det är superskönt.
  Kram till dig

 • Reply Sara 15 oktober 2019 at 09:03

  Bra! Behåll! Löser då och då (har en 2 åring hemma så har sällan tid över) men uppskattar verkligen att läsa om flytt, livet, välmående (eller när man inte mår bra), tips, resor när jag hittar hit :)

 • Reply Agge 15 oktober 2019 at 18:26

  Gillar att du börjat med ett mer enkelt språk. Förr kändes det som att all text du skrev alltid skulle vara så himla finurlig och rolig. Ord som man aldrig använder till vardags dök upp. Man behöver inte konstla till det så mycket, det simpla är bättre!

  • Reply Isabel Boltenstern 15 oktober 2019 at 18:29

   Hehe, jag redigerar aldrig när jag bloggar – det som ploppar upp i huvudet kladdas ner, och så blir det. Märker själv ingen större skillnad på nu och då, men roligt att du gör det!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.