Träning

VECKANS FRÅGA – smink under träning?

8 juli 2017

Jag tänkte starta ett nytt koncept här på bloggen där jag varje vecka väljer ut en kommentar från er och besvarar i ett inlägg. Dels för att ni kommer med så många bra inläggsidéer, men också för att… Det underlättar mitt liv just a bit. Veckans fråga är från O och handlar om smink i samband med träning:

Först vill jag bara förtydliga en sak: jag kan absolut hålla med om att jag är en ”aktiv person”, men enbart periodvis när mitt jobbschema är totallugnt. Jag vill inte att ni ska tro att jag jobbar 8 timmar per dag för att sedan träna två timmar – för så är det inte. Det hade jag inte orkat, kan jag lova. De perioder jag jobbar intensivt prioriterar jag ofta bort träningen, så håll det i bakhuvudet när ni går igenom mina sociala medier.

Och med det sagt, över till sminkfrågan!

Jag hinner sminka mig, och det tar inte så värst lång tid. Vanligtvis håller jag mig till 5 produkter, för under sommarmånaderna har jag ändå en tendens att se levande ut. Tack, solen!

Oftast tar jag bara concealer på de röda partierna, smetar ut CC-cream i hela ansiktet för en jämnare hudton och rouge för att få lite liv i ansiktet. Därefter fyller jag i mina ögonbryn och tar på mascara. KLART!

Jag har testat lite olika sminkrutiner (i brist på bättre uttryck) i samband med träningen, och ärligt talat märker jag ingen större skillnad på hur hyn mår oavsett. Om jag varit på ett möte och har full-face-foundation kör jag med det. Är jag nyvaken utan några andra bestyr den dagen kör jag utan något alls. Det varierar ganska friskt!

DOCK ska jag också tillägga att jag svettas extremt lite, och i princip aldrig i ansiktet. Min hobbyanalys är alltså att mina porer chillar på som vanligt, istället för att vidga sig och ta in smuts..? Åh gud, vilken killgissning. Vill ni ha vetenskap och smink är det Pretty Scientific ni ska läsa – en av mina absolut favoritbloggar. Ska nog be henne göra en liten forskning i det här?!

Hur gör ni andra med smink? Är ni måna om att sminka av innan träning, eller märker ni ens någon skillnad? Vad är era erfarenheter? SHOOT!

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Isabel C 9 juli 2017 at 22:43

  Veckans fråga:
  Isabel (vasst namn förresten)… Har du någon gång på sistone känt att du bara vill kasta in handduken? Hur gör du för att GÅNG PÅ GÅNG resa dig från alla motgångar? För ärligt talat, VAD FAN GÖR MAN när allt bara plötsligt känns helt fel?!? När man stressar sönder i skolan och bara vill leverera och leverera, när huden plötsligt börjar leva sitt egna liv och när man plötsligt inte känner igen sig själv något mer och känner sig totalt begränsad i livet. Vore kul med kloka tankar och erfarenheter av dig – vad gör man när man är mitt uppe i det? Trevligt koncept måste jag säga.

 • Reply linnea 10 juli 2017 at 10:19

  veckans fråga; hej! jag undrar om du vill dela med dig av din hudvårdsrutin för oss följare. har du några knep för en sådan välmående och lystrig hy? :-)

 • Reply Jessan 10 juli 2017 at 13:24

  Jag är nog precis som du, tränar i det smink som råkar vara i ansiktet för stunden! Ser dock ut som en tvättbjörn efter vissa pass pga svettig+mascara men så får det vara, jag tänker att det kanske ger någon ett smile på läpparna hehe :)

 • Reply Ellen 10 juli 2017 at 16:22

  Veckans fråga: En fråga som jag aldrig hört någon svara på. Hur såg en dag i ditt liv ut som utmattad? Alltså verkligen klockslag för klockslag. Hur var din aptit och hur såg dina matvanor ut? Hur kändes det att träffa vänner och släkt? (Om du ens gjorde det). Kändes allt som rena rama projektet som alla säger och minns du hur dina tankar gick under den perioden? Satt du bara hemma eller hur såg ditt liv ut under de månaderna. Tror det kan vara nyttigt för andra att få höra ett ärligt perspektiv på livet som utbränd.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.