VEM ÄR ISABEL BOLTENSTERN?

Jag heter Isabel, är född och uppvuxen i Skåne men bor sedan 9 år tillbaka i Stockholm – nu med min sambo och vår hund Ingrid. Till vardags jobbar jag som programledare och sportreporter på Discovery Networks Sweden – Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Strax efter jag fyllt 23 blev jag utbränd, och sedan dess har jag försökt hjälpa människor att inte gå samma öde till mötes. Våren 2020 släpptes min bok Lycka till med resten av livet som grundar sig i min historia, men tar ett krafttag om varför vi inte mår så bra – och vad vi kan göra åt saken.

Mina sociala medier följer samma tema, hur man kan göra för att må bra, och bottnar i grundinställningen: behöver det verkligen vara så komplicerat? Inom dessa ramar rotar jag i ämnen som träning, kost, karriär, jämställdhet, målsättningar, prestationsångest, relationer och… hela jäkla livet, antar jag? Min förhoppning är att lyfta vinklar som får folk att sluta vara så förbaskat hårda mot sig själva. En ögonöppnare att man inte ständigt behöver slita ihjäl sig, självförbättra till nya höjder och samtidigt fightas mot en prestationsångest som aldrig släpper. Att saker kan vara gott nog.

Saker jag tycker om: fotografera, Crossfit, sova, saltlakrits, roliga kollegor, exakt ALLA hundar jag möter, Harry Potter-filmerna, programleda sport, plocka svamp, radiotystnad på flygplan, skämtsam bitterhet, golf, chèvre, TV-spel, amatörkoda hemsidor, bacon, omtänksamma människor och att påminna mig själv om att världen inte går under av några fjuttiga misstag.

Saker jag inte tycker om: oschysst maktutövande, att folk självdiagnostiserar sig med Googles hjälp och koriander.

Saker jag försöker bli bättre på: beskriva mig själv på ett vuxet sätt, prata långsammare (vilket är supersvårt om man är engagerad) och att svara på mail och sms på en gång. Direkt. Inte vänta en dag och tänka att ”markera om oläst” är ett klokt alternativ.

Saker jag helt gett upp hoppet om att någonsin kunna: slutföra saker och känna mig 100% nöjd. Det blir man aldrig, verkar det som.

Såhär ser jag ut med lite filter: