Q&A

Vem fasen är jag?

30 december 2019

Med jämna mellanrum ramlar det in nya följare och läsare här, och nu har det önskats att jag ska presentera vem jag är! Med tanke på att det är SUPERSVÅRT att ringa in sin person med några ynka meningar har jag skrivit och suddat om vartannat, men här kommer ett tappert försök:

Jag heter Isabel, är född och uppvuxen i Skåne men bor sedan 8 år tillbaka i Stockholm – nu med min sambo och vår hund Ingrid. Till vardags jobbar jag som programledare och sportreporter på Discovery Networks Sweden – Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Strax efter jag fyllt 23 blev jag utbränd, och sedan dess har jag försökt hjälpa människor att inte gå samma öde till mötes. Våren 2020 släpps min bok som grundar sig i min historia, men tar ett krafttag om varför vi inte mår så bra – och vad vi kan göra åt saken.

Mina sociala medier följer samma tema, hur man kan göra för att må bra, och bottnar i grundinställningen: behöver det verkligen vara så komplicerat? Inom dessa ramar rotar jag i ämnen som träning, kost, karriär, jämställdhet, målsättningar, prestationsångest, relationer och… hela jäkla livet, antar jag? Min förhoppning är att lyfta vinklar som får folk att sluta vara så förbaskat hårda mot sig själva. En ögonöppnare att man inte ständigt behöver slita ihjäl sig, självförbättra till nya höjder och samtidigt fightas mot en prestationsångest som aldrig släpper. Att saker kan vara gott nog.

Saker jag tycker om: fotografera, Crossfit, sova, saltlakrits, roliga kollegor, exakt ALLA hundar jag möter, Harry Potter-filmerna, programleda sport, plocka svamp, radiotystnad på flygplan, skämtsam bitterhet, golf, chèvre, TV-spel, amatörkoda hemsidor, bacon, omtänksamma människor och att påminna mig själv om att världen inte går under av några fjuttiga misstag.

Saker jag inte tycker om: oschysst maktutövande, att folk självdiagnostiserar sig med Googles hjälp och koriander.

Saker jag försöker bli bättre på: beskriva mig själv på ett vuxet sätt, prata långsammare (vilket är supersvårt om man är engagerad) och att svara på mail och sms på en gång. Direkt. Inte vänta en dag och tänka att ”markera om oläst” är ett klokt alternativ.

Saker jag helt gett upp hoppet om att någonsin kunna: slutföra saker och känna mig 100% nöjd. Det blir man aldrig, verkar det som.

Såhär ser jag ut med lite filter:

isabel-boltenstern

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lizette 30 december 2019 at 17:07

  Åh vad kul att du är igång igen! Jag klickar mig in här varenda dag och håller tummarna att det finns något nytt att läsa så sånt här är extra kul :-) Hoppas det kommer mer lägenhetsrelaterade-inlägg i framtiden :-D

 • Reply Amanda 30 december 2019 at 17:25

  Kul att det du vill bli bättre på är något jag ska försöka jobba bort! Att inte känna behovet av att svara på mail och sms direkt, man kan faktiskt avsätta tid två gånger per dag och göra det (försöker jag intala mig själv men aldrig lyckas med haha)

  • Reply Isabel Boltenstern 1 januari 2020 at 13:01

   Haha, jag är HELT med på ditt spår och störs väl egentligen inte supermycket av det – men jag har ”markerat som olästa”-mail från oktober 2018 som fortfarande ligger var i min inkorg och skräpar! Jag borde kanske bara markera de som lästa istället, hehe..

 • Reply Cathrin Bergqvist 30 december 2019 at 18:22

  Du glömde säga att du är världens goaste svärdotter ❤️

 • Reply Johanna 31 december 2019 at 12:54

  Haha bara jag som tolkade det som att folk själv diagnostiserar sig med Google och koriander!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.