Video

VIDEO: konsten att prioritera

23 oktober 2017

Under veckan som gick grubblade jag en hel del på var fanken energin tar vägen ibland. Trots att jag varken haft fullt på jobbfronten eller träningen har jag varit så extremt trött och slut i skallen. Men sedan slog det mig…

Sedan #metoo-rörelsen gick igång har jag varit på helspänn. Det är så extremt mycket som händer, inte minst i TV-branschen där jag huserar. Jag har lagt så otroligt mycket energi på att diskutera orättvisor med vänner och kolleger, och dra upp gamla minnen som behövt processas lite till. Och visst fanken är det VÄRT mödan eftersom vi förbättrar villkoren, men samtidigt har vi alla begränsat med krut att lägga. Så detta bestämde jag mig för att göra ett klipp om.

Här är ett EXTREMT illustrativt klipp om hur jag resonerar kring mina prioriteringar just nu – och att det inte alltid blir som man tänkt. Plus att jag känner att mina spelregler förändrats en del sedan utbrändheten…

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Linda 23 oktober 2017 at 20:14

  Tack för jordens bästa sammanfattning och att du sätter ord på sådant som är så enkelt att förstå när du säger det men så svårt att själv komma underfund med!
  Detta gjorde min dag!

 • Reply Johanna 23 oktober 2017 at 21:52

  Isabel, fy helskotta vad du är bra på att sätta ord (och illustration) med precis allt jag behöver höra! Saker jag visserligen egentligen vet, om jag tänker efter, men ändå har så förbannat svårt att komma ihåg.

  • Reply Isabel 24 oktober 2017 at 17:02

   Men TACK, och visst kan det vara bra med en friendly reminder? (alla mina klipp fungerar som note-to-self för mig, hehe)

 • Reply Malin 23 oktober 2017 at 22:43

  Tacktacktacktacktacktack ❤❤❤

 • Reply Evelina 24 oktober 2017 at 06:35

  Jag må vara lite trög, men jag fattar inte riktigt vad de 40 rutorna står för. Tänkte liksom att det var timmar, men bara jobbmässigt lägger man ju minst 50 timmar… så är 40 bara ett genomsnittstal eller hur ska man tänka?

  • Reply Isabel 24 oktober 2017 at 17:01

   Mja, mer som en symbolik för tid OCH energi. Att jobba 40 timmar med researcharbete är inte lika ansträngande som att ha 40 timmar livesändning, för att ta mitt eget jobb som exempel. Att staplarna är en tiogradig skala är mer för att ha något att förhålla sig till.

 • Reply i.skymningen@gmail.com 25 oktober 2017 at 14:30

  När jag såg det här klippet första gången gjorde det ont att tänka på hur mycket som har förändrats med utbrändhet och PTSD. All energi som liksom… tagits ifrån mig. #metoo är som en krasch rakt igenom alla sociala medier, behövlig, men krävande, mina killkompisar sitter och scrollar på FB och bara undrar… vad i helvete är det vi är en del av? Och jag blir lättad av deras reaktioner även om jag önskat att det varit tydligt redan innan hur det ser ut.

  Men sedan, när jag tittade på det här klippet igen och målade upp mina egna rutor kändes det så himla fint och förlåtande ❤️ Jag behöver inte köpa krukväxter som dör, jag håller ju liv i katterna. Och jag behöver inte vara nyklippt och skitsnygg eftersom att det känns viktigare att vara en närvarande vän. Jag har också ungefär 30 rutor av 40. Just nu mindre, ungefär 20 där allt koncentreras på att hantera det aom måste hanteras. Men TACK vackra människa för att du inteoducerar ett konkret sätt att prioritera sin energi. Det här ska in i min bullet journal.

 • Reply Mia 6 november 2021 at 09:11

  Tack! Bra beskrivet. Jag går stressrehab just nu och kan verkligen relatera till det du beskriver. Gillade din beskrivning med rutor då jag inte riktigt kunnat ta till mig skedteorin. 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.