Träning

Vilar mig i form till personbästa

13 juni 2017

Träningen går så vansinnigt bra nu, och min teori om att jag vilar mig i form sviker fortfarande inte. Under hela mitt liv har den tesen byggt mitt golfspelande: står på rangen och hivar iväg bollar max 2 gånger per år, har alltid min bästa runda på våren och TACKAR VÄDERGUDARNA när hösten går över till vinter för man äntligen kan lägga ner verksamheten.

Och de senaste veckorna har träningen funkat precis likadant. När jag tränar fem gånger i veckan vill sig i-n-g-e-n-t-i-n-g, men efter 10 dagar på sofflocket går jag in och gör nytt personbästa i clean and jerk. HUR blir det så? Lagrar kroppen ihop en herrans massa ork som den sedan kan ösa ur sig på en och samma tillfälle?

Det nya personbästat är nu 57 kilo, och det märkliga är att det inte ens kändes speciellt jobbigt. När jag tog 56 kilo för någon månad sedan var det SLITIGT, men nu… inga problem? Och jag har ju knappt gjort det sedan dess? Om någon har en teori om varför det blir såhär – välkomna att presentera idéerna i kommentarsfältet!

Efter lyften körde Alexander, Rickard och jag ”Jackie” med modifikation. Inom Crossfit finns olika förutbestämda träningspass som blir riktmärken och måttstockar för ens framsteg, och Jackie är en sådan. Så snabbt som möjligt ska man ro 1000 meter, göra 50 thrusters med 20 kilo och sedan 30 pullups. Jag ändrande om till följande:

Jackie fast ändå inte

 • 1000 meter rodd
 • 50 thrusters med 15 kilo (sitter i en squat med stången på framsida axel, skjuter rakt upp till stående och raka armar)
 • 30 toes-to-bar (hänger i räcke, hivar upp fötterna så tårna nuddar ribban)

Min tid blev 11:57, så om ni själva vill testa kan ni använda mitt resultat som riktmärke. Fy för sören, vad trött jag var i mina armar efteråt! När vi varvat ner några minuter tog Alexander några superfina bilder på mig. Ni som följer mig på Instagram har säkert sett DENNA som är min mest likeade någonsin. Men i samma serie presenterar jag ett litet handstående:

isabel-boltenstern-crossfit-handstaendeInte superplågsamt att ha en sambo som tydligen är aspirerande kampanjfotograf!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sofia 13 juni 2017 at 13:34

  Vill bara säga att du verkligen är min favoritblogg för tillfället! Tycker du har så fyndiga och personliga inlägg varvat med vloggar, en perfekt kombo enligt mig ?

 • Reply Linda 13 juni 2017 at 18:55

  Det kallas för superkompensation, när kroppen har vilat ikapp och förbi sig efter en tidigare träningsperiod och så kommer en formtopp. Det förutsätter ju dock att man tränar mellan varven, så man kan inte vila sig i form riktigt hur länge som helst ;)

  • Reply Isabel Boltenstern 29 juni 2017 at 19:19

   Linda, I love you. Ska nu sitta och googla superkompensation resten av kvällen – TACK!

 • Reply Malin 16 juni 2017 at 07:15

  Jag tycker Lindas kommentar var väldigt intressant! Och annars kan jag bara citera min kollega som brukar säga ”muskler byggs i vila”. Det brukar jag tänka på när jag vill gå och träna med inte hinner eller kan.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.