Resor

Weekend i Barcelona!

28 maj 2018

isabel-boltenstern-mohippa-barcelona1+

I sommar gifter sig min magnifika vän Linn, och vi tog med henne på en weekend till Barcelona för att fira! Eftersom varken bruden eller vi andra är speciellt glada i utklädnad, sprit eller att skämma ut varandra satsade vi på en mer lågmäld äta-sig-genom-staden-resa med välbehövd kvalitetstid ihop. Här kommer ett monsterinlägg om vårt boende och vilka gudomliga matställen man inte får missa på weekend i Barcelona!

isabel-boltenstern-mohippa-barcelona2+

FLAX AND KALE

Ett av de mest hypade flexitarian-restaurangerna i hela Barcelona går under namnet Flax and Kale, och där slukade vi en bättre lunch. Juicer med moderna trender som aktiv kol beställdes in jämsides förbaskat goda fish tacos med lite hetta. Ni har precis scrollat förbi två av huvudrätterna – bland annat rödbetsfärgade sliders. Jag tog en vegetarisk rispasta med underton av kokos och var proppmätt efter hälften. Och ni vet när man nästan blir besviken på sin egen magsäck för man vill äta mer men inte ORKAR? Precis så kändes det. Superställe som jag varmt kan rekommendera!

isabel-boltenstern-mohippa-barcelona3+

BOENDE

Via Airbnb bokade vi en lägenhet som låg gångavstånd från downtown, och vi var lyriska när vi traskade in i lägenheten som hade två badrum, två sovrum och en bäddsoffa. Ett litet kök, rymligt vardagsrum PLUS det absolut bästa: en liten takterrass där vi drack kaffe om morgnarna och cava om eftermiddagarna. Poolen var midjehög och iskall, men fyllde ändå någon trevlighetsfunktion! Dessutom hade boendet en supertrevlig värdinna som var behjälplig med precis allt.

isabel-boltenstern-mohippa-barclona-little-fern-cafe

LITTLE FERN CAFÉ

Ett annat bloggigt ställe vi besökte var ett nytt brunchställe precis där vi bodde. Little Fern Café var litet, mysigt och hade ALLT man önskade på menyn. Perfekt för oss med beslutssvårigheter gav de även alternativet 50/50 där man kombinerade en halv granolabowl med en halv avokadomacka – det bästa av två värdar!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.